30 Kasım 2011 Çarşamba

CC 1/4 Final: Chelsea 0 - 2 Liverpool

9 gün sonra yeniden mağlup olduk Liverpool'a... Ve yine kendi evimizde... Carling Cup'tan elendiğimize değil, buna ve Chelsea'nin bu durumuna üzülüyorum. Tamam, Liverpool bu sene büyük takımlara karşı çok iyi performanslar ortaya koyuyor fakat 10 gün içinde Stamford'da Liverpool'a iki kez yenilecek takım mıyız?.. Hayır, kesinlikle gerçek Chelsea bu değil. Fakat şu anki gerçek ne yazık ki bu. Gidişat kötü. Önümüzdeki zorlu fikstür öncesi Carling Cup yarı final biletini almak çok güzel olurdu ama başaramadık. Yolumuza devam ediyoruz.

Maça kısaca bakacak olursak ilk 45'te oyunda üstünlük sağlamakta ciddi şekilde zorlandık. Lukaku'nun direği yalayan kafa vuruşundan başka ciddi pozisyonumuz yok. Hatta maçtaki tek önemli pozisyonumuz oydu desek yalan olmaz. İlk yarının en kritik anı tabii ki Liverpool'un penaltısıydı ama onun gol olmasını da kalecimiz Turnbull'un başarılı kurtarışıyla önledik. İkinci yarıya ilk yarıya nazaran daha iyi başladık. Daha etkiliydik rakip sahada. Herkes Chelsea'den gol beklerken 5 dakikada yediğimiz iki golle resmen yıkıldık. 58'de Henderson'un Bellamy'ye harika pasından gelişen pozisyonu içerideki bomboş Maxi Rodriguez iyi değerlendirdi. Ardından 63. dakikada yine ceza alanında boş kalan başka bir Liverpoollu, Martin Kelly, frikikten gelen ortayı gole çevirdi ve skor böylece belirlenmiş oldu. Devam eden dakikalarda oyuna sonradan giren Mata ve Anelka'yla tekrar kendimize gelip maçta etkinliğimizi arttırmaya çalışsak da artık iyice defansa yüklenen Liverpool karşısında doğru düzgün bir pozisyon geliştiremedik. Nihayetinde de maç 2-0 Liverpool'un galibiyetiyle sonuçlandı. 9 gün sonra, yine Stamford'da, Liverpool karşısında yine gerçek Chelsea yoktu sahada. Nasıl Liverpool bu sezon büyük maçlarda çok iyi dedik; bizse tam tersi şekilde bu sezon oynadığımız tüm büyük maçlarda sahadan hüsranla, hezimetle ayrıldık. Bu işin böyle gitmeyeceği kesin. Bir an önce ne yapıp yapıp kendimize gelmemiz şart.

Haftada 2 maç yaptığımız için bu maça daha yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmak zorunda kaldık. Defansımızın yediğimiz gollerdeki hatası büyük. Onun dışında Romeu bugün iyi bir performans ortaya koydu diyebiliriz. Hafta sonu Wolves karşısında da 90 dakika oynamıştı, bugün de takdire şayan bir 90 dakika daha oynadı. Orta alanda Lampard'ın özellikle yenilen iki golden sonra kendisine düşen misyonu yapmadığını, bir kaptan olarak takımı yeterince ateşleyemediğini düşünüyorum. Oysa ki daha yarım saat daha vardı maçın bitimine. Çok rahat bir şekilde sonucu değiştirebilirdik. Kesinlikle o güçteyiz. Daha doğrusu gerçek Chelsea dediğimiz takım o güçtedir. Ama bir süredir izlediğimiz takım hakkında bir fikrim yok... İlerideyse ne yazık ki 90 dakika boyunca ruh gibi, varlığı yokluğu bir olan bir Torres izledik yine. Sezon başında bir dönem iyi bir çıkış yakalamıştı, artık düzeldi diyorduk, yine geçen sezonki görüntüsünü çizmeye devam ediyor İspanyol oyuncu. Çok üzücü gerçekten... Kesinlikle böyle sürmemeli.

Carling Cup'tan elenmiş olduk bu mağlubiyetle dediğim gibi ama şimdi önümüzde çok kritik maçlar var. Önce, bu hafta sonu bu sezon lige çok çok iyi bir başlangıç yapan Newcastle deplasmanına gidiyoruz. Kesinlikle zorlu bir mücadele bizi bekliyor. Ve ardından Valencia'yla çok önemli bir maça çıkacağız Stamford'da. Şampiyonlar Ligi'ndeki kaderimiz oradan çıkacak sonuca bağlı. Devamında ise lider Man City ile maçımız var. Görüldüğü üzere fikstür zorlu, gidişat kötü. Şu 3 maç aslında bu sezonki birçok şeyin kaderini belirleyecek. Bu nedenle çok önemli bir dönem bizleri bekliyor. Bakalım nasıl sonuçlarla ayrılacağız şu maçlardan, göreceğiz. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Goller: Maxi 57; Kelly 63

Chelsea (4-1-2-1-2): Turnbull; Bosingwa, Alex, David Luiz, Bertrand; Romeu; Lampard (k), Malouda (Anelka 63); McEachran (Ramires 40); Lukaku (Mata 63), Torres

Liverpool (4-2-3-1): Reina; Kelly, Carragher (k), Coates, Jose Enrique; Lucas (Adam 70), Spearing; Henderson, Bellamy (Kuyt 78), Maxi (89); Carroll

Hakem: Philip Dowd // Seyirci: 40,511

3 yorum:

  1. Kesinlikle haklısın. AVB taraftardan şikayetçi olmuş. Halbüki son 5 dk'ya kadar Chelsea seslerini duyduk. United maçında da. 2010'da 37. haftada mükemmel ciddiyet ve konsantrasyonla Anfield'da 2-0 yendiğimiz takım Premier Ligdeki iki kaleden birinde(biri Old Trafford diğeri Stamford Bridge)kalemizde bizi yıktı. Haftalardır süren moral bozukluğu dün yoktu ama konsantrasyon ve ateşleme yoktu. Bu maçtan sonra kalemiz düştü artık evimizdeki yenilmezliğimizden bahsetmek tamamen yanlış.AVB'de sadece taktik bilgisi var oyuncuları ateşlemeli konsantre etmeli. Dün oyuncular resmen başıboştu. Başında adam yok gibiydi. Bence bu sorumluluğu kaptana değil çoğunu teknik direktöre atmalıyız. Bir oyuncu ancak teknik direktörün çabasıyla ortalama performans gösterebilir.Dün Lampard ortalamanın altındaydı. Artık kimse ilk 100'de bile Chelsea'den Ivanoviç ile Cole dışında kimseyi saymıyor.SORUNUMUZ TAKIMIN MOTİVASYONUNU VE KONSANTRASYONUNU ARTTIRAN EN AZINDAN ORTALAMA OYNAMASINI SAĞLAYAN VE TAKIM OYUNU OYNAYAN BİR TAKIM SAĞLAYAN TEKNİK DİREKTÖR.Eğer bu sorunlar olmasa hep United maçındaki gibi oynasak yenilsekte kızmayız.AVB'nin oluşturmak istediği taktik mükemmel ama demin saydığım motivasyon gibi etmenler olmayınca takım kötü oynuyor. Defansta yapılan hatalar, duran toplardaki rezillik ancak takım oyunuyla çözülür yani taktik olarakta AVB bizi şaşırttı. Yenilgiler başlayınca oturtmak istediği taktikten vazgeçti ve şuan belirsiz sadece o maç için yapılmış taktiklerle oynuyoruz.Neden hep takımımız Torres United maçındaki gibi oynamıyor.Oyuncular bi maç mükemmel bir maç rezil Lampard,Terry,Cech tecrübesindeki yıldızlar nasıl bu kadar hayal kırıklığı yaratabilir.Tüm takımın formsuzluğunun tek sorumlusu teknik direktör...

    YanıtlaSil
  2. Takımın ilerisine golcü forvet şart. Sturridge ileride kanatlarda Torres, Mata, Anelka, Malouda, Drogba. Çünkü Drogba'nın oyun kurma ve pas yeteneği,Torres'in çalım ve topu ayağında tutma yeteneği.Eğer Torres,Drogba ileride oynamaya devam eder ve hala gol atamazlarsa takım yine hiçbir kupayı kazanamaz.Bu oyunlarıyla bu iki oyuncu ileride oynamamalı. Yada golcü bir forvet alınmalı.Ama Valecia maçı sonu üzülürsek bu sene bizim için biter.Bir diğer sorun rotasyondaki rezillik.Özellikle Anelka'yı ve Alex'i küstürdük artık yedeklere bile giremiyorlar o kadar üzgünlerki iyi performans veremezler halbüki forvetteki sıkınımızı giderebilecek şuan tek isim Anelka.İkinci hafta herkes penaltı için durdu ama o topu aldı ve bir iki çalımla beraberlik golünü attı.

    YanıtlaSil
  3. FORVETTE EN ÖNEMLİ HATAMIZ ARA PAS.MESELA DÜN TORRES'E HİÇ TOP ATILMADI.TORRES NE YAPSIN.GARİBİM BİR ORDAN BİR ORAYA KOŞTU ANCAK SON 15 DK'DA İKİ ÜÇ ARAPASLA NET POZİSYONLAR YAKALADIK BİRİ ANELKA DİĞERLERİ TORRES.TAKIM RAKİP SAHAYA YERLEŞİP PASLAŞARAK GOL ATMAYI DENİYOR.HİÇ ARA PAS ATMIYOR.ARA PAS ATSALAR TORRES VE DROGBA DAHA FAZLA GOL ATAR.BARÇA HEM RAKİP SAHAYA YERLEŞİYOR HEMDE ATTIĞI OLAĞANÜSTÜ ARAPASLARLA GOLLER ATIYOR.TAKIMDA HEM TAKTİK HEMDE MENTALİTE YOK.EĞER AVB YERİNE YENİ İSİM GELMEZSE ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNDEN DAHA DEĞERLİ VALENCİA MAÇI BİZİM İÇİN KUMAR OLUR.

    YanıtlaSil