15 Eylül 2010 Çarşamba

ŞL: MSK Zilina 1 - 4 Chelsea

Şampiyonlar Ligi heyecanı başladı. Her ne kadar bu maç heyecanlı geçmese de yine güzel ve rahat bir galibiyetle başladık... Zaten alamama ihtimalimizin sıfır olduğu bir 3 puan aldık.

Bu gece de birbirinden güzel goller attık. Araya atılan paslarla, geriye çıkarılan toplarla 4'ü bulduk. Maç, bizim üstünlüğümüzde geçti ama onların da yakaladığı birkaç kritik pozisyon vardı. Şanssızlıkları bunları gole çevirmedi. Hanelerindeki 1 gol tamamen rastgele yapılan bir ortanın Ivanovic'e çarpası sonucu geldi. Kısacası 3 puanla tekrar Londra yolunu tuttuk.

Oynayan tüm oyuncular iyiydi diyebiliriz. Göze çarpan bir kötülük yoktu. Bazı önemli ve tam olarak hazır olmayan oyuncuların bu maça getirilmemesi ve fazla şans bulamayan oyuncuların oynatılmasını çok takdir ettim. Ancelotti'yi bu açıdan kutluyorum. Özellikle maçın ikinci yarısı gençlere (Gael Kakuta, Patrick van Aanholt, Josh McEachran) şans tanıyarak ve onların da Şampiyonlar Ligi deneyimi almalarını sağlayarak büyük bir teknik adam olduğunu tekrar gösterdi.

Şimdi önümüzde rahat geçeceğini düşündüğüm Ligde Blackpool, Carling Cup'ta Newcastle maçları var. İşte bu maçlardan sonra çok zorlu bir tempoya gireceğiz. Arka arkaya Man City, Arsenal ve Marsilya'yla oynayacağız. Bir haftalık aradan sonra da Aston Villa ve Spartak Moskova'yla... Şu zorlu fikstüre girmeden önce önümüzdeki 2 maçta önemli oyuncuları dinlendirmeli ve sakatlıkları halletmeliyiz. Ya da en azından yeni bir sakatlığın veya başka bir problemin çıkmaması için dikkat etmeliyiz.

Neyse... Tekrar tüm ekibe tebrikler ve teşekkürler. Başka bir yazıda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder