22 Eylül 2010 Çarşamba

CC 3. Tur: Chelsea 3 - 4 Newcastle Utd

Tam bir rezalet... Bu seneki o muhteşem performanslardan sonra yedek ağırlıklı kadroyla çıkıtığımız bir maçta kendi evimizde, üstelik de Newcastle'a yenildik. Kadro'yu (Turnbull - Terry - Bruma - Van Aanholt - Ferreira - Benayoun - Zhirkov - Ramires - Anelka - Kakuta - Sturridge) ilk gördüğümde böyle olacağını hiç düşünmemiştim. Tamam yedeklerden kurulu olabilir ama en kötü ihtimal farka gidemeyiz diye düşünmüştüm. Hiç de öyle olmadı. Açıkcası maçın başında attığımız gol yine kolay bir galibiyetle Carling Cup'ta devam ederiz dedirtti ama sonrasında o kadar çok pozisyon yakaladılar ki o anda diğer maçlardan çok farklı bir Chelsea izlediğimi farkettim. Defansta çok açık verdik ve kaleci Turnbull'un da yaptığı bazı hatalar vardı. Özellikle attıkları frikik golünde durduğu yer tam bir fiyaskoydu. Barajı kurdurttuğu yerin arkasında durur mu bir kaleci. İşte Turnbull orada durarak çok kolay bir gol yememize sebep oldu.

İkinci yarı başladığında uzaktan bir şutla durumu 3-1 yaptılar. Artık her şey bitmiş gibiydi. Ama o golden sonra biraz daha geriye çekilmeleriyle bizim ataklarımız ardı ardına geldi. Bu sırada da birçok sakatlık problemi yaşadık. Değişiklik hakkımız bittiği için son 30 dakika 10 kişi oynamak zorunda kaldık. Ama Anelka'nın muhteşem performansıyla durumu eşitledik. Tabii kendi evimizde Newcastle'a karşı durumu eşitliyor olmamız da ayrı bir rezillik... 3-3'le son dakikalara girerken kornerden buldukları bir gol her şeyi bitirdi. Daha Carling Cup'taki ilk maçımızda elenmiş olduk.

Bu oyun ve skor yedeklerimizin hiç de yeterli olmadığını mı gösterir peki... Bu sorunun cevabını tam olarak bilemiyorum açıkcası. Sadece bir maç her şeyi göstermez bence. Belki birkaç oyuncu çok çok kötü oynadı ama en kötü performansımız ve ilk 11'imizle bile Newcastle'a kendi evimizde maç vermemeliydik.

Umarım bu skor, hafta sonu oynayacağımız bu sezonki ilk kritik sınavımızı etkilemez. Çok etkileyeceğini düşünmüyorum açıkcası, çünkü as kadronun neredeyse tamamı oynamadı. Onlar bu kötü atmosferi fazla yaşamadıkları için etkilenmemişlerdir diye umut ediyorum. İnşallah güzel bir skorla bu kötü günü akıllardan sileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder