28 Eylül 2010 Salı

ŞL: Chelsea 2 - 0 Marsilya

Bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Son iki maçtaki talihsiz oyun ve skorlara dur dedik ve bize yakışır bir galibiyet aldık. Böylelikle Şampiyonlar Ligi'nde 2'de 2'yle yolumuza devam ediyoruz.

Bu sezon çoğu maçta olduğu gibi ilk dakikalarda bulduğumuz bir gol ve ondan sonra gelen güzel ataklar sonucu penaltıdan gelen diğer gol... Maçın başında hakimiyeti bir ele geçirdik mi bırakmıyoruz. Bir gol, iki gol attık demeden sürekli pozisyon yaratmaya devam ediyoruz. Bu çok iyi. Fakat maçın başında bir-iki golle veya etkili ve sürekli ataklarla rakibin üzerinde yeterli baskıyı kuramayınca biraz sıkıntı yaşıyoruz. Mesela Newcastle maçında ilk dakikalarda golü bulduk fakat ataklarımızın devamı gelmeyince büyük sıkıntı yaşadık ve arka arkaya golleri kalemizde gördük. Burdan çıkacak sonuç şudur ki, hedefimiz her maç rakip oyuna tam ısınmadan etkili gelip gol veya goller atmak ve rakibin moralini daha maçın başından yıkmak olmalıdır. Zaten bunu istemsizde olsa taktik gereğide olsa çoğu maçta uygulamaya çalışıyoruz. Rakip kim olursa olsun bu düşünceden hiçbir zaman vazgeçmemeliyiz.

Gelelim bu maçın ikinci yarısına... İkinci yarının ilk 25 dakikası yoğun ataklarla üzerimize geldiler. Fakat biz takımca çok iyi savunma yaparak bütün pozisyonlardan boş dönmelerini sağladık. Son 20 dakikadaysa kaçırdığımız o kadar çok pozisyon vardı ki... İki direkten dönen top, onun dışında 2-3 etkili girişim daha... Maçın 5-6 olmaması büyük şanssızlık. Ama önemli olan bizim iyi oyunla güzel bir galibiyet almamız. Skor çok da önemli değil.

Evet... Şimdi sırada lig var. Hafta sonu zorlu bir rakip bizi bekliyor: Arsenal. Umarım bugün olduğu gibi güzel bir oyun oynarız ve ligde 6. galibiyetimize ulaşırız. Ve ayrıca umarımki o maça Lampard iyileşmiş olur. Ancelotti milli maç arasından sonra hazır olur dedi ama inşallah o kadar uzun sürmez. Lampard'ın eksikliğini hissetmiyoruz gibi gözüküyor ama o, orta saha ve ileri hat arasındaki bağı süper bir şekilde kuran kişi. O da tam olarak hazır olup oynayabilirse maçlarda atak etkinliğimizin daha da arttığını hemen göreceğiz. Neyse... Bugünlük bu kadar. Sonraki yazıda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder