25 Eylül 2010 Cumartesi

PL 6. Hafta: Man City 1 - 0 Chelsea

Bu sezonki ilk kritik maçımızdı... Başarılı olamadık. Maçın tamamı karşılıklı ataklarla geçti. Çok ortadaydı, tam bir beraberlik maçıydı denilebilir. Ama kontra ataktan buldukları gole bir türlü cevap veremedik, ilk puan kaybımızı yaşamış olduk.

Çok önemli pozisyonlar yakaladık. Essien'le, Drogba'yla, Ivanovic'le... Fakat hiçbirini değerlendiremedik. Özellikle ikinci yarı Essien'in uzaktan şutlarıyla gol aradık. Ama o atakların da hepsinden elimiz boş döndük. Aslında kötü bir maç oynamadık. Yeterince iyiydik. Biraz da şans yanımızda olsa beraberlik, hatta galibiyet bile gelebilirdi.

Ancelotti, bana göre oyuncu değişikliklerinde bazı hatalar yaptı. Sturridge'i oyuna sokması doğruydu fakat çıkaracağı oyuncu Anelka olmalıydı. Josh McEachran'ın da girmesi anlamsızdı. Premier League'de ilk maçını oynayacak bir oyuncu için bu maçta, üstelik de gole ihtiyacımızın olduğu bir anda Ramires'in alınıp onun girmesi yanlış tercihti. Ama karar Ancelotti'nin olduğu için fazla da yorum yapmak yersiz olur.

Şimdi önümüzde çok zorlu iki maç var. Hafta arası Marsilya'yla Şampiyonlar Ligi'nde, hafta sonu da ligde Arsenal'le oynayacağız. Gerçekten çok kritik bir yerdeyiz fikstürde. İlk 5 hafta çok rahat geçen maçlardan sonra arka arkaya zorlu rakipler geliyor ve gelecek. Umarım güzel sonuçlarla bu fikstürü de atlatırız. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder