
Maça kısaca bakacak olursak ilk 45'te oyunda üstünlük sağlamakta ciddi şekilde zorlandık. Lukaku'nun direği yalayan kafa vuruşundan başka ciddi pozisyonumuz yok. Hatta maçtaki tek önemli pozisyonumuz oydu desek yalan olmaz. İlk yarının en kritik anı tabii ki Liverpool'un penaltısıydı ama onun gol olmasını da kalecimiz Turnbull'un başarılı kurtarışıyla önledik. İkinci yarıya ilk yarıya nazaran daha iyi başladık. Daha etkiliydik rakip sahada. Herkes Chelsea'den gol beklerken 5 dakikada yediğimiz iki golle resmen yıkıldık. 58'de Henderson'un Bellamy'ye harika pasından gelişen pozisyonu içerideki bomboş Maxi Rodriguez iyi değerlendirdi. Ardından 63. dakikada yine ceza alanında boş kalan başka bir Liverpoollu, Martin Kelly, frikikten gelen ortayı gole çevirdi ve skor böylece belirlenmiş oldu. Devam eden dakikalarda oyuna sonradan giren Mata ve Anelka'yla tekrar kendimize gelip maçta etkinliğimizi arttırmaya çalışsak da artık iyice defansa yüklenen Liverpool karşısında doğru düzgün bir pozisyon geliştiremedik. Nihayetinde de maç 2-0 Liverpool'un galibiyetiyle sonuçlandı. 9 gün sonra, yine Stamford'da, Liverpool karşısında yine gerçek Chelsea yoktu sahada. Nasıl Liverpool bu sezon büyük maçlarda çok iyi dedik; bizse tam tersi şekilde bu sezon oynadığımız tüm büyük maçlarda sahadan hüsranla, hezimetle ayrıldık. Bu işin böyle gitmeyeceği kesin. Bir an önce ne yapıp yapıp kendimize gelmemiz şart.
Haftada 2 maç yaptığımız için bu maça daha yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmak zorunda kaldık. Defansımızın yediğimiz gollerdeki hatası büyük. Onun dışında Romeu bugün iyi bir performans ortaya koydu diyebiliriz. Hafta sonu Wolves karşısında da 90 dakika oynamıştı, bugün de takdire şayan bir 90 dakika daha oynadı. Orta alanda Lampard'ın özellikle yenilen iki golden sonra kendisine düşen misyonu yapmadığını, bir kaptan olarak takımı yeterince ateşleyemediğini düşünüyorum. Oysa ki daha yarım saat daha vardı maçın bitimine. Çok rahat bir şekilde sonucu değiştirebilirdik. Kesinlikle o güçteyiz. Daha doğrusu gerçek Chelsea dediğimiz takım o güçtedir. Ama bir süredir izlediğimiz takım hakkında bir fikrim yok... İlerideyse ne yazık ki 90 dakika boyunca ruh gibi, varlığı yokluğu bir olan bir Torres izledik yine. Sezon başında bir dönem iyi bir çıkış yakalamıştı, artık düzeldi diyorduk, yine geçen sezonki görüntüsünü çizmeye devam ediyor İspanyol oyuncu. Çok üzücü gerçekten... Kesinlikle böyle sürmemeli.
Carling Cup'tan elenmiş olduk bu mağlubiyetle dediğim gibi ama şimdi önümüzde çok kritik maçlar var. Önce, bu hafta sonu bu sezon lige çok çok iyi bir başlangıç yapan Newcastle deplasmanına gidiyoruz. Kesinlikle zorlu bir mücadele bizi bekliyor. Ve ardından Valencia'yla çok önemli bir maça çıkacağız Stamford'da. Şampiyonlar Ligi'ndeki kaderimiz oradan çıkacak sonuca bağlı. Devamında ise lider Man City ile maçımız var. Görüldüğü üzere fikstür zorlu, gidişat kötü. Şu 3 maç aslında bu sezonki birçok şeyin kaderini belirleyecek. Bu nedenle çok önemli bir dönem bizleri bekliyor. Bakalım nasıl sonuçlarla ayrılacağız şu maçlardan, göreceğiz. Daha sonra görüşmek üzere.
***
Goller: Maxi 57; Kelly 63
Liverpool (4-2-3-1): Reina; Kelly, Carragher (k), Coates, Jose Enrique; Lucas (Adam 70), Spearing; Henderson, Bellamy (Kuyt 78), Maxi (89); Carroll
Hakem: Philip Dowd // Seyirci: 40,511