16 Temmuz 2011 Cumartesi

Hazırlık: Portsmouth 0 - 1 Chelsea

Villas-Boas ve takımımız 20 bin kişi önünde 2011/12 sezonun ilk ciddi sınavını verdi. Wycombe maçında olduğu gibi çalışmaların yeni başlamış olmasından dolayı ve tüm oyuncuları sahada görebilmek adına yine hiçbir oyuncu 45 dakikadan fazla oynatılmadı. İlk yarı ve ikinci yarı ayrı ayrı 11'ler sahadaydı. Villas-Boas, gençler ve tecrübelilerden oluşan eşit seviyede iki 11 çıkarmış kadrodan...

İlk yarı
Turnbull
Ferreira (k) - Kalas - Ivanovic - Cole
B. Clifford - Mikel - Zhirkov
Sturridge - Torres - Malouda

İkinci yarı
Hilario
Bosingwa - Chalobah - Terry (k) - Van Aanholt (Bertrand 71)
Benayoun - McEachran - Lampard
Anelka - Drogba - Kalou

İşte 11'ler böyleydi... Klasik 4-3-3'ümüzle çıktık sahaya ama henüz tam olarak oturmuş değildi tabii. İki taraf için de gollük pozisyonların sayısı yok denecek kadar azdı. 7. dakikada Torres'in ortasında eski Chelseali Ben-Haim'in kendi kalesine attığı gol maçın skorunu belirledi. 60. dakikada da defansımızın arkasına sarkan Varney'i Hilario hatalı şekilde durdurunca Portsmouth penaltı kazandı fakat tecrübeli kalecimiz doğru köşeye atlayarak penaltıyı kurtardı ve hatasını telafi etti. İlerleyen dakikalarda Terry'nin ceza sahasında yaptığı, rakibe ikinci penaltıyı kazandırabilecek riskli bir hareketi vardı ama hakem o pozisyonda penaltı kararı vermedi. Bunlar dışında da zaten pek fazla kayda değer bir an yoktu. Kısacası yeni sezonun ilk ciddi karşılaşması pek fazla keyif vermedi diyebiliriz.

Henüz ilk maç ama şöyle bir oyunculara bakacak olursak ilk yarıda Sturridge'i gerçekten beğendim. Bolton'dan sağlam bir şekilde dönmüş. Ivanovic de defansta her zamanki kalitesindeydi. Torres ise geçen sezonki performansından eser kalmayacağının sinyallerini hem Wycombe karşısında hem de bu maçta verdi. İkinci yarıdaki takımdan ise Benayoun istekli oyunuyla göze çarptı. Ayrıca Drogba da yaşına rağmen kalitesini sürdüreceğini gösterdi.

Şimdi sıradaki durak Asya... Bir dizi maç oynayacağız orada. İlki Malezya XI'e karşı... 21 Temmuz'da Kuala Lumpur'da oynanacak. Umarım güzel bir hazırlık dönemi geçiririz. Daha sonra görüşmek üzere.

1 yorum:

  1. tek ihdiyacımız geriden 4numaradan top alıp o topu 9 numaraya atmak yada baska sekilde oyun kurmak buda şu demekdir MODRİC sart!

    YanıtlaSil