24 Temmuz 2011 Pazar

Asya Turu 2011: Tayland All Stars 0 - 4 Chelsea

Asya Turu 2011'de ikinci maçımızı bugün Tayland All Stars'a karşı oynadık. Malezya'da olduğu gibi yine inanılmaz bir seyirci vardı statta. Maçı izlemeye gelenler de hak ettiklerini aldılar. Portsmouth ve Malezya XI maçlarının aksine hem daha etkili olduğumuz hem de bulduğumuz şansları daha kolay gole çevirebildiğimiz bir maç oldu. Ayrıca Villas-Boas artık oyunculara 45 dakikadan daha fazla süre vermeye de başladı. Yavaş yavaş hazırlıyor oyuncuları yorucu 90 dakikalara... Öncelikle bir kadroyu ve uygulanan değişiklikleri dakikalarıyla verelim...

Cech (Hilario 45 (Blackman 76))
Bosingwa (Ferreira 61)
Van Aanholt (Cole 61)
Ivanovic (Chalobah 76)
Terry (k) (Rajkovic 61)
Mikel (Clifford 76)
McEachran (Zhirkov 61)
Lampard (Benayoun 61)
Anelka (Kalou 61)
Sturridge (Malouda 61)
Torres (Drogba 61)

4-0 gibi bir sonuç aldık... Evet, önceki iki maça göre de daha iyi bir oyun ortaya koyduk fakat aynı zamanda karşımızda da diğer maçlara göre daha dirençsiz bir ekip vardı. Bunu da unutmamak gerek. Bugün daha fazla şans bulduk, daha rahat pas yapabildik, ileriye daha kolay top atabildik ve bunun sonucunda da birçok şans ve gol bulduk. İlk gol 37'de Lampard'ın ceza sahası dışından vurduğu klasikleşmiş şutlarından birinden geldi ve ilk yarı 1-0'lık skorla kapandı. İkinci yarıyaysa iyi bir giriş yaptık ve 2 dakika içinde 2 gol bularak farkı 3'e çıkardık. Önce 49'da Bosingwa'nın uzak direğe ortalamak istediği top kaleye gitti ve kalecinin müdahalesi yetersiz kalınca top ağlarla buluştu. Sonrasında 51. dakikada Ivanovic'in topla takdire şayan ileri çıkışı, McEachran'la yaptığı al-ver ve şutu takımımızın üçüncü golünü getirdi. Aslında bu gol oynadığı sürece ileride pozisyonları yiyen Torres'e sağlam bir ders niteliğindeydi diyebiliriz. Ivanovic resmen gol böyle atılır dercesine mevkisinden çıktı, koşusunu yaptı ve golü attı. Zaten defansta her zaman harika bir isim, bir de bunu golle süsleyince maçın adamı olmayı hak ediyor... Son golümüz de 72. dakikada Malouda'nın ayağından geldi ve skor belirlendi... Güzel maç oldu. İzleyici olarak bakarsak özellikle ikinci yarı gollerle beraber seyir zevki yüksekti. Bir taraftar olaraksa takımımızın gol yemeden 4 gol bulması ve üstelik daha kaçan sayısız pozisyonların olması mutluluk verici.

Oyuncu performanslarına değinecek olursak yukarıda da bahsettiğim üzere Ivanovic sadece attığı golle bile maçın adamı olmayı hak ediyor. Onun dışında genç oyuncu McEachran top kontrolünde ve verdiği isabetli paslar açısından çok iyiydi. Böyle oynamaya devam ederse kesinlikle geçen sezona göre daha fazla şans bulacaktır. Ayrıca bugün Villas-Boas üç kaleciye de görev verdiği için 30 dakika şans bulan Hilario, oynadığı süre içinde kalemizde gördüğümüz birkaç pozisyondaki harika kurtarışlarıyla akıllara kazınan oyunculardan biri oldu. Torres'e gelecek olursak yine yukarıda değindiğim üzere hem bu maçta hem de Malezya XI maçında yakaladığı birçok gol şansını çok kötü değerlendirdi. Oysaki Wycombe ve Portsmouth maçlarında hiç de fena performanslar ortaya koymamıştı. Umarım bir an önce o günlerine döner. Bunun tek yolu da acil şekilde golle buluşması olacaktır.

Asya Turu 2011'de sıradaki durağımız Barclays Asia Trophy için Hong Kong olacak. Önce Çarşamba günü Kitchee ile, Cumartesi günü ise Aston Villa-Blackburn ikilisinden biriyle oynayacağız. Umarım her maç daha da iyi bir hale gelerek yeni sezona harika bir şekilde başlarız. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder