21 Temmuz 2011 Perşembe

Asya Turu 2011: Malezya XI 0 - 1 Chelsea

Pazartesi günü geldiğimiz Asya'da ilk maçımızı bugün, yaklaşık 85 bin kişilik inanılmaz bir kalabalığın önünde Malezya XI ile oynadık. Villas-Boas'ın bundan önceki iki hazırlık maçında da uyguladığı üzere yine ilk yarı farklı, ikinci yarı farklı 11'lerle sahadaydık. Beklendiği üzere, yani olması gerektiği gibi tüm maç top üstünlüğü bizdeydi. Portsmouth maçının aksine çok daha fazla pozisyon bulduk. Fakat kimi zaman şanssızlık kimi zamansa rakip defansın başarılı müdahaleleriyle galibiyeti getirecek golü ne yazık ki uzun bir süre bulamadık. En sonunda 78. dakikada Drogba'nın kullandığı frikikten gelen tartışmalı bir golle öne geçmeyi başardık. Tartışmalı diyorum çünkü topun çizgiyi geçip geçmediği muamma. Açıkçası ben izlerken geçmedi gibi gördüm fakat Asyalı hakem dörtlüsünün kararı bizim lehimize oldu. Öne geçtikten sonra 84. dakikada da rakibin kaçırdığı çok net bir gol pozisyonu vardı. O pozisyon gol olsa Malezya XI gibi Arsenal ve Liverpool'dan toplamda 10 gol yemiş bir takımla berabere kalmış, şimdi Bangkok'un yolunu tutuyor olacaktık. Kısacası beklendiği gibi top ve pozisyon bakımından bizim üstünlüğümüzle geçen fakat beklenenin aksine ileride yetersiz kaldığımız için az gol gördüğümüz bir karşılaşma oldu.

Şu ana kadar Cobham'da oynadığımız Wycombe maçını da sayarsak üç hazırlık karşılaşması oynadık ve hepsinde de hiçbir oyuncumuz 45 dakikadan fazla görev almadı. Artık bundan sonraki maçlarda Villas-Boas'ın sezon içinde oynatacağı asli 11'i çıkartıp onun üzerinden gitmesi ve bu oyunculara daha fazla süre vermesi gerek diye düşünüyorum. Üç maçtır tüm oyuncuları görebilmek adına böyle bir uygulamaya gitti ama artık ligin başlamasına yaklaştıkça kafasında oluşturduğu 11'in 90 dakikadaki işleyişini test etmesi gerekiyor.

Malezya'daki işimiz bitti... En azından bu yaz için. Şimdi, Pazar günü Tayland All Stars'la yapacağımız maç için Bangkok'a gideceğiz. Umarım geçtiğimiz iki maçın aksine ileride daha etkili olduğumuz, daha gollü bir maç bizi bekliyordur.

Son olarak kadroları ve maçın özet görüntülerini de paylaşalım...

Chelsea ilk yarı (4-3-3): Hilario; Jose Bosingwa, Branislav Ivanovic, Slobodan Rajkovic, Ryan Bertrand (Patrick van Aanholt 38); Yossi Benayoun, Josh McEachran, Frank Lampard (k); Salomon Kalou, Fernando Torres, Florent Malouda

Chelsea ikinci yarı (4-3-3): Ross Turnbull, Paulo Ferreira, John Terry (k), Nathaniel Chalobah, Ashley Cole; Billy Clifford, John Mikel Obi, Yury Zhirkov; Nicolas Anelka, Didier Drogba, Daniel Sturridge

Malezya XI (4-4-2): Mohd Farizal Marlias (Mohd Izham Tarmizi Roslan 71), Mohd Daudsu Jamaluddin (Mohd Fandi Othman 33), Norhafiz Zamani Misbah (k) (Mohammad Amer Saidin 77), Mohd Zubir Mohd Azmi (Mohd Affize Faisal Mamat 88), Subramaniam Sooryapparad, Mohd Irfan Fazail, Wan Zack Haikal Wan Nor (Wan Zaharul Nizam Wan Zakaria 38), Mohd Badri Mohd Radzi (Gary Steven Robbat 52), Shahrulnizam Mustapa (Abdul Shukor Jusoh 83), Joseph Kalang Tie (Syahrul Azwari Ibrahim 57); Mohd Amri Yahyah (Thamil Arasu 65), Hairudin Omar (Mohd Irfan Fazail 52)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder