27 Temmuz 2011 Çarşamba

Barclays Asia Trophy: Kitchee 0 - 4 Chelsea

Asya'daki üçüncü maçımıza bugün Barclays Asia Trophy kapsamında 2010/11 sezonu Hong Kong Birinci Ligi şampiyonu Kitchee karşısında yeni deplasman formamızla çıktık. Karşımızda Asya'da oynadığımız diğer iki maçın aksine daha oturmuş ve birbirini bilen oyunculardan kurulu bir takım vardı şüphesiz. Yani bu kez işimiz biraz daha zordu. Fakat biz her maç daha da geliştiğimizi, hazır hale geldiğimizi gösterdik ve Tayland All Stars karşısında olduğu gibi yine rahat bir şekilde kazanmasını bildik. Stattaki 34 bin coşkulu seyirciye de keyifli bir maç izletmiş olduk. Bugün Villas-Boas şu ana kadar uygulattığı 4-3-3'ten farklı bir formasyonla sürdü takımı sahaya. 4-2-3-1'le sahadaydık. Ayrıca yeni sezon çalışmaları başladığından bu yana ilk defa bugün dört oyuncumuz 90 dakika sahada kaldılar. Önce kadroyu dizilişle birlikte verelim...

Turnbull (Hilario 63)
Ferreira - Rajkovic (Chalobah 76) - Terry (k) (Ivanovic 63) - Cole
Lampard (Mikel 63) - Zhirkov (McEachran 61)
Kalou - Benayoun - Malouda (Sturridge 61)
Drogba (Torres 61)

Maç içerisinde Kalou ve Malouda'nın ileri çıkmasıyla 4-2-1-3'e, Lampard-Zhirkov ikilisinin arkadan bastırmasıyla da yine klasik 4-3-3'e döndü formasyon. Sonuç olarak pek de farklı bir şey denendi denemez. Neyse, maça gelecek olursak 4 tane gol bulduk fakat Kitchee'nin kilidini açmak hiç de kolay olmadı. Doğal olarak Chelsea gibi bir takım karşısında kendi yarı sahasına çekilip orada mücadele etmeyi seçen Hong Kong ekibini ilk golü bulana kadar çok zorladık. Fakat en sonunda Benayoun'un takımımıza kazandırdığı penaltıyla kilidi açacak o anahtarı yakalamış olduk. Lampard'ın penaltıyı gole çevirmesiyle 37. dakikada 1-0 öne geçtik ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıysa oyunda ilk yarıya göre daha bir üstündük diyebiliriz. Özellikle ikinci 45'in başında Luzardo'nun kendi kalesine attığı golden sonra Kitchee deyim yerindeyse top yüzü bile görmedi. 60. dakikada da Drogba'nın yakın mesafeden kafasıyla durumu 3-0'a getirdik. Skoru ise 77'de Sturridge'in akıl almaz hareketleri sonrası attığı muhteşem gol belirledi.

Oyunculara gelelim... Bugünkü maç konuşuluyorsa en başta söylenmesi gereken isim kesinlikle Benayoun olmalıdır. Bugün adeta orta alandan ceza sahasına kadar sahanın her bölgesindeydi. Her zaman istekli bir oyuncu olmuştur Benayoun ama bu özelliği bugün etkili oyunu ve rakibin kilidini açan oyuncu olmasıyla da birleşince maçın adamı olarak seçilmesi kaçınılmaz oldu diyebiliriz. Onun dışında ileride Drogba gerçekten iyi bir maç çıkardı. Torres de böyle devam ederse sezon boyunca ilerideki tek adam olarak düşünülecek birinci kişi yaşı kaç olursa olsun Drogba olur. 33 yaşındaki golcümüz bugün attığı golün yanında birçok gol pozisyonuna girdi, yarattı. Özellikle ilk yarıda Kalou'nun kafası sonucu direkten dönen adrese teslim harika ortası maçı izleyenlerin aklına kazınmıştır muhakkak. Torres'ten ise böyle şeyler görebilmek pek mümkün olmuyor. Geçtim pozisyon yaratmayı, onlarca pozisyona girdi şu hazırlık maçlarında bir tanesini gole çevirsin artık. Hem kendi için hem de takım için en hayırlısı olacak. Merakla bekliyoruz... Drogba dışında Sturridge de sahada kaldığı yarım saat boyunca ileride harika işler yaptı. Özellikle attığı gol ve o golü yaratışı görülmeye değer. Gol dışında da etkili oyunuyla bu sezon ileri üçlüden biri olması gerektiğini söyler gibiydi. Aslında şimdiye kadar tüm hazırlık maçlarında iyi oyunlar ortaya koydu genç forvet. Sanırım Villas-Boas'ın gözüne girme sürecini başarıyla tamamlayıp bu sezon kendisine bolca şans bulduracak.

Başta da söylediğim üzere Barclays Asia Trophy dahilinde oynadığımız Kitchee maçını kazanarak adımızı finale yazdırmış olduk. Cumartesi günü oynanacak finalde rakibimiz, Blackburn'u 1-0 yenen Aston Villa olacak. Aslında A. Villa karşısında şimdiye kadarki en zorlu hazırlık maçımıza çıkmış olacağız. İyi bir test olacak bizim için. Umarım o maçtan da güzel bir sonuçla ayrılırız. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder