22 Mayıs 2011 Pazar

PL 38. Hafta: Everton 1 - 0 Chelsea

Çok kötüydük... Chelsea'ye yakışan bir performans gösteremedik, sezonu şöyle güzel bir galibiyetle kapatamadık. 52. dakikadan itibaren 10 kişi oynamasına rağmen tüm maç gerçekten harika bir oyun ortaya koyan Everton, rezalet futbolumuz karşısında hak ettiği galibiyeti aldı. Tebrik ediyoruz...

Maçın ilk yarısı için performansımız açısında sezonun en kötü 45'iydi diyebiliriz. Son dakikalardaki Anelka'nın uzaktan şutları dışında tek bir pozisyonumuz dahi yoktu ilk yarıda. Üstelik bunun yanında Everton'a birçok gol pozisyonu sunduk. Torres ileride kayboldu. Ayağına top değmedi desek yalan olmaz. Durum bu olunca Lampard-Anelka ikilisiyle ataklarda etkili olmaya çalıştık. Kimi zaman ileri çıkan Ivanovic de yardımcı olmaya çalıştı ama gerçekten hepsi o kadar beyhude çabalardı ki... Her atağa çıkmaya çalıştığımızda kalemizde bir pozisyon gördük. Tartışmasız bu sezonki en rezalet 45 dakikaydı. İkinci yarı ise ilk yarıya nazaran kısmen daha iyiydik diyebiliriz. En azından yakaladığımız kritik gol pozisyonları, direkten dönen şutumuz falan var. Ama gol bulamadıktan sonra neye yarar tabii... 52. dakikada rakip 10 kişi kaldıktan sonra bile sanki hiçbir şey değişmemiş gibi oyun aynı şekilde sürdü. Hatta golü de 10 kişiyken attılar zaten. 74'te Beckford'un tüm sahayı katedip, 5-6 oyuncumuzu geçip attığı gol kesinlikle muazzamdı. Ayakta alkışlanacak bir goldü. Zaten bu golle de hak ettikleri galibiyeti buldular ve ligi 7. sırada bitirdiler. Tekrar tebrikler.

Hiç de Chelsea'ye yakışan bir kapanış olmadı. Aslında sezonun geneline bakarsak Chelsea'nin kalitesine göre bir sezon yaşamadık ama en azından Everton'dan alınacak galibiyetle güzel bir kapanış yapabilirdik. Oyuncuların üstünde şüphesiz ikinciliğin garanti olmasının rahatlığı da vardı. Belki de bu isteksiz oyun o yüzdendi... Neyse, böylelikle Premier League 2010/11 sezonunu ikinci sırada bitirmiş oluyoruz. Her ne kadar kötü bir sezon geçirmiş olsak da tüm oyunculara ve teknik ekibe teşekkürler...

Biraz da Torres'i konuşalım... Bugün 90 boyunca ayağına 10 defa top ya gelmiştir ya gelmemiştir. İleri uçtaki adam olarak kaleye tek bir şutu dahi yok. Üstündeki forma terlemedi desek yeridir yani. Neyse ki Anelka bugün iyi bir performans ortaya koydu da biraz onunla etkili olabildik. Drogba ise neden bilmiyorum ama ilk 18'de bile değildi. En azından ikinci yarı Torres'in yerine girmesiyle daha etkili olabilirdik. Ama tabii keşkelerle olmuyor... Torres de böylelikle Chelsea formasıyla oynadığı 18 maçta attığı 1 golle sezonu kapatmış oldu.

Şuna inanıyorum ki gelecek sezon bizim için çok daha farklı, çok daha iyi olacak. Özellikle daha güçlü, daha hızlı, ileride kaybolup gitmeyen ve tamamen Chelsea'nin oyuncusu olmuş bir Torres izleyeceğiz. Bu bile zaten Chelsea'yi birçok turnuvada zirveye taşımaya yeter.

Son olarak bu sezon 38 lig maçının 38'inde de oynayan Cech ve A. Cole'e bu istikrarları için teşekkürler ve tebrikler. Zaten ikisi de bu takımın bu sezonki en iyi oyuncuları oldular ama ne yazık ki Chelsea'den başarı olarak hak ettikleri karşılıkları alamadılar. Şimdilik bu kadar. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder