7 Mayıs 2011 Cumartesi

PL 36. Hafta: ManU - Chelsea | Maç Öncesi

Geldik sezonun en önemli ve kesinlikle en zor maçına... Aslında ManU'nun son haftalardaki puan kayıpları ve bizim ardı ardına aldığımız güzel sonuçlar, bu maçı bu denli önemli hale getirdi diyebiliriz. Öyle bir durum var ki, alacağımız galibiyet bize %75 ihtimalle şampiyonluğu getirir. Çünkü o moralle kalan 2 maçta da zirveyi bırakmayız. Ama ManU bu maçtan galip çıkarsa şampiyonluğunu 2 hafta kala ilan eder... Bütün oyuncularımız hazır. Sakat, cezalı yok. Ancelotti'nin de dediği gibi final niteliğinde bir maç olacak. Seyir zevki de o denli yüksek olacaktır. Tek yapacağımız Old Trafford'a çıkıp 3 puanı alıp Londra'ya dönmek. Biliyorum, söylemesi çok kolay ama başka yolu yok bunun. Ya kazanıp kalan 2 haftada da zirveyi koruyacağız ve 22 Mayıs'ta kupayı kaldıracağız ya da bu sezon ligi ikinci-üçüncü olarak bitireceğiz. Şampiyon olamadıktan sonra ha ikincilik ha üçüncülük... Sonuçta ikisi de Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor eğer amaç buysa. Ama zirve... Dünyanın en iyi, modern futbolun ortaya çıktığı toplumun liginin zirvesi tabii ki çok başka.

Fazla uzatmayacağım. Çünkü Ancelotti'nin dünkü basın toplantısındaki açıklamaları, maç öncesi tüm düşüncelerimi anlatıyor. Tamamını sizinle paylaşıyorum:
"Bizim için final gibi bir maç olacak. Şampiyonlar Ligi'nde final oynamak istiyorduk aslında ama böyle final niteliğinde bir maç oynayacağımız için de mutlu olmamız ve çok iyi hazırlanmamız gerek. Bu hazırlık döneminde çok fazla baskı olur üzerinizde ama sakin olmayı, duygularınızı kontrol etmeyi, korkmamayı ve endişe etmemeyi öğrenmelisiniz. Çünkü böyle şeyler maç için gereken enerjiyi sizden alır götürür.

Açıkçası bu maç için doğru oyuncuları seçmek önemli olacak ama takım formasyonu değil. Maçın sonucunu oyuncuların karakterleri tayin edecek ve bununla ilgili bir endişemiz yok. Sadece güçlü ve cesaretli bir şekilde en iyimizi ortaya koymamız gerek. Yani formasyonun 4-4-2 veya 4-3-3 olmasının bir önemi yok. Bu, ManU için de geçerli.

Dediğim gibi doğru oyuncuları seçmek önemli bu maç için. Ama bu hiç kolay olmayacak. Çünkü birçok oyuncu oynamayı hak ediyor. Son antrenmanlarda herkesin kondisyonunu kontrol ettim. İyi olan şu ki ileri uca kimi koyarsam koyayım hepsi çok iyi oynadı. Ayrıca birçok kez yedek kulübesinden gelen oyuncuyla kazandık maçları. Yani bu maçı da kazanmak için 11 kişiden fazlasına ihtiyacımız var.

Chelsea ve ManU arasında sır yoktur. Birbirimizi çok iyi tanırız. Rooney ve Giggs karşı tarafın anahtar oyuncuları. Rooney'i durdurmak zor. Sürekli hareket halinde ve takımı için çok çalışıyor. Ama ona karşı önlem almak tabii ki şart.

Sezonu hala şampiyon bitirebileceğimiz için heyecanlı ve mutluyum. Takım hala hayatta. Bu da gösteriyor ki takımın iyi bir karakteri ve kişiliği var. Ayrıca oyuncularımızın hepsi çok profesyonel çünkü Şampiyonlar Ligi'ndeki ManU yenilgilerinden sonra bile harika bir reaksiyon sergilediler ve yola devam ettiler."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder