22 Ocak 2012 Pazar

PL 22. Hafta: Norwich 0 - 0 Chelsea

Puan kaybına tahammülümüzün olmadığı bir dönemde saçma bir kayıp daha... Mutlak galibiyet için gittiğimiz Norwich deplasmanından Chelsea'ye yakışmayan bir skorla dönüyoruz. Man City'nin de Tottenham'ı devirmesiyle zirveyle aramızdaki puan farkı 13'e çıkıyor. Söylemek üzücü fakat artık bizim için liderliğin imkansıza yakın olduğu ortada ne yazık ki. Şu dakikadan sonra bu sezon mücadelesini vermemiz gereken yer en kötü üçüncülük olmalı. Madem bu sezon böyle maçlarda böyle puan kayıpları yapıyoruz zaten böyle bir takım ne zirveye yakışır ne de kupayı hak eder. Maç hakkında kısaca konuşmak gerekirse bu sezon çoğu maçın ardından da söylediğim gibi "birçok pozisyon bulduk ama ne yazık ki değerlendiremedik". Sanırım bu cümle -eğer kalan maçlarda da böyle devam edersek- sezonun özeti olacak. Torres'le Mata'yla Meireles'le kaçırılmayacak şanslar yakaladık ama olmadı. Norwich de kendi sahasında bize karşı iyi mücadele gösterdi. Bunu da göz ardı etmemek gerek. Zaten maçın adamı da kalesindeki başarılı performansıyla Ruddy oldu. Lampard'ın erken sakatlığı 60 dakika boyunca son maçlardaki önemli gol silahımızdan yoksun oynamamıza sebep oldu. Son 15 dakikada AVB, bu maçı da boş geçen Torres'i çıkarıp Lukaku'yu soktu. Drogba'nın Afrika Kupası'nda olmasıya ancak şans bulabilen Lukaku'dan da ne yazık ki bir şey göremedik. Sturridge ise o sezon başındaki etkileyici performansından, hırsından yoksundu Norwich karşısında. Kısacası olması gereken Chelsea yoktu sahada ve durum böyle olunca da alınması gereken sonuç alınamadı. Maç 0-0 sona erdi.

Man City 54, Man Utd 51, Tottenham 46 ve biz 41 puandayız Premier League'de 22. maçların ardından. Daha önümüzde çok maç var fakat ilk iki bizim için zor gözüküyor şu performanslarla bu saatten sonra. Bu nedenle öncelikli hedefimiz dediğim gibi üçüncülük olacaktır... Şimdi FA Cup'ta QPR ile maçımız var. Ligde ise sıradaki maç Swansea ile... İki maçta da deplasmandayız. Asıl zorlu ve kritik maç bunlardan sonra geliyor tabii. Man Utd maçı öncesi sağlam bir moral için önce kupada QPR'ı, sonra da ligde 13. sırada bulunan Swansea'yi devirmemiz çok iyi olacaktır. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Norwich City (4-4-2): Ruddy; R Martin, Ayala, Whitbread, Naughton; Pilkington, Fox (Crofts 78), Johnson, Surman (Bennett 89); Holt (k), Morison (Jackson 78)

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, D Luiz, Terry (k), Cole; Ramires, Meireles (Essien 78), Lampard (Malouda 36); Sturridge, Torres (Lukaku 76), Mata

Hakem: Mark Clattenburg // Seyirci: 26,792

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder