29 Ocak 2012 Pazar

FA Cup 4. Tur: QPR 0 - 1 Chelsea

FA Cup 4. tur maçında QPR'ı Mata'nın ikinci yarıda penaltıdan bulduğu tek golle devirdik ve çeyrek final öncesi son tur olan 5. tura çıktık... Her ne kadar rakip QPR olsa da bir derbi maçı olmasından dolayı zorlu bir karşılaşma olacağı belliydi, nitekim de öyle oldu. Oyunun genel olarak hakimiyeti bizdeydi fakat bulduğumuz pozisyonlar da pek %100 gol şansı denebilecek cinsten değildi. Yine de rakip yarı alanda istediğimiz oyunu kurup Sturridge, Malouda ve Mata gibi oyuncularımızla iyi pozisyonlar bulabildik. Torres'ten yine birkaç hareket dışında bir şey göremedik. Maçın son bölümünde ciddi bir sakatlık geçirip yerini Romeu'ya bırakan Ramires de orta alanda bugün çok iyiydi. Bu arada maçtan sonra yapılan tetkiklerde 3-4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı Ramires'in. Swansea karşılaşmasından sonra oynayacağımız Man Utd maçı öncesi hiç iyi bir haber olmadı bizim için bu. Çünkü gerçekten de topu geriden alıp dengeli bir biçimde rakip ceza sahasına kadar gelebilen kaliteli ayaklarımızdan biri Ramires ve de şu an için takımımızda onun gibi bir başkası yok diyebiliriz. Bu zorlu maç öncesi Brezilyalıyı kaybetmemiz kötü oldu... Maçın son dakikasında QPR'ın belki de maç boyunca bulduğu en kritik pozisyonu Cech sayesinde kalemizden defetmemizle de maç sona erdi ve bir Londra derbisinden daha galibiyetle ayrılmış olduk...

Kısacası her şeye rağmen istediğimiz sonucu ve FA Cup 5. tur biletini almış olduk. Sırada, Salı günü yine deplasmanda oynayacağımız Swansea maçı var. 5 Şubat'ta evimizde oynayacağımız Man Utd maçı öncesi sağlam bir moral için oradan da galibiyetle ayrılmak ve 2'de 2 yapmak şart. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak maçın geniş özeti...



***
Goller: Mata 61(pen)

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, D Luiz, Terry (k), Cole; Ramires (Romeu 78), Meireles, Malouda; Sturridge, Torres, Mata (Essien 90)

QPR (4-4-2): Kenny; Young, Hall, Ferdinand, Hill; Mackie, Barton (k), Buzsaky (Hulse 78), Wright-Phillips; Smith, Helguson (Macheda DA)

Hakem: Mike Dean // Seyirci: 15,728

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder