8 Ocak 2012 Pazar

FA Cup 3. Tur: Chelsea 4 - 0 Portsmouth

Tahmin edilen bir sonuçla ayrıldık sahadan... Championship'te zor günler geçiren Portsmouth'u 4 golle devirerek FA Cup 4. tura adımızı yazdırdık. Goller açısından ilginç bir karşılaşma oldu. Son maçlarda da yaşadığımız üzere ilk 45'te yine gol bulamadık. Önemli problemlerimizden bir tanesi ne yazık ki... İkinci yarının hemen başında Mata'yla bulduk bizi öne geçiren golü. Diğer üç gol ise maçın bitimine 7-8 dakika kala geldi. Ramires'in ayağından gelen iki güzel gol ve ardından Lampard'la harika bir kapanış yaptık. Maçı 1-0 götürdüğümüz 40 dakika boyunca ciddi pozisyonlar da verdik rakibe. Durumu zora sokma ihtimalimiz çok yüksekti karşımızdaki rakip biraz daha kaliteli bir ekip olsaydı. Ama Portsmouth karşısında fazla bir sıkıntı yaşamadan turu geçtik. Orta sahada iyi bir performans ortaya koyan Meireles ve golleriyle parlayan Ramires bu gecenin en iyileriydi şüphesiz. Mata da aynı şekilde... İlk golde Malouda'nın payını da unutmamak gerek. Torres ise Ramires'in attığı gollerin pasını verse de ana görevini bu gece de yerine getiremeden yerini 86'da Lukaku'ya bıraktı. Kısacası beklenen skor ve sonuçla bu 90 dakikayı da tamamladık.

Sırada Sunderland maçı var. Yine evimizdeyiz. Ligde hemen önümüzde bulunan Tottenham'la bile ciddi bir puan farkı var aramızda. Diğer bir değişle puan kaybına tahammülümüz, kredimiz yok. Sunderland zorlar ama galibiyetten başka izleyebileceğimiz yol yok önümüzde. Stamford'dan 3 puanla ayrılmak şart. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Goller: Mata 46; Ramires 84, 86; Lampard 90+2

Chelsea (4-3-3):
Cech; Bosingwa, D Luiz, Terry (k), Cole (Bertrand 84); Ramires, Meireles, Lampard; Mata, Torres (Lukaku 86), Malouda (Romeu 77)

Portsmouth (4-4-1-1): Henderson; Mokoena, Rocha (Williams 70), Pearce, Halford; Ward, Mullins (Huseklepp 67), Norris, Lawrence (k); Kitson; Futacs

Hakem: Anthony Taylor // Seyirci: 41,529

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder