29 Ekim 2011 Cumartesi

PL 10. Hafta: Chelsea 3 - 5 Arsenal

Her şeyden önce Arsenal taraftarı ve tarafsız izleyici için keyifli bir karşılaşma oldu... Bizim içinse tam bir hezimet... Özellikle ikinci yarıdaki defansımız itibariyle hak ettiğimiz sonucu almış olduk ne yazık ki. Kendi evimizdeki maçta böylesine bir defansı ve dolayısıyla böyle bir skoru sunmamalıydı takımımız bizlere. Bu sezon deplasmanlarda aldığı kötü sonuçlarla bildiğimiz Arsenal, bugün deyim yerindeyse o mağlubiyetlerin acısını bizden çıkardı. Ligde üst üste oynadığımız iki Londra derbisinde aldığımız yenilgilerle iki haftadır 19 puandayız ve lider Man City bu hafta da galip gelirse zirveyle aramızdaki puan farkı 9'a çıkacak. Gidişat şimdilik iyi gözükmüyor ama bakalım... Neler olacak göreceğiz.

90 dakikaya kısaca bakalım... Maçın ilk yarısında Arsenal karşısında hem gol pozisyonu hem de topa sahiplik bakımından önemli bir üstünlüğümüz vardı. Defansımız birkaç pozisyon dışında ilk yarıda işini gayet iyi yaptı. Rakip defanssa iki golümüze ve daha birçok %100'lük şansımıza engel olamadı. Fakat ikinci yarı başladığındaysa işler tamamen tersine dönmüş gibiydi. Defansımız arka arkaya hatalar yapmaya ve rakip hücumcular karşısında çoğu pozisyonda eksik kalmaya başladı. Durum böyle olunca da Arsenal skoru bir anda 2-1'de 2-3'e getirdi. Dakika 80'de Mata'nın harika şutuyla durumu eşitlediğimizde galibiyet umudumuz tekrar yeşerdi. Fakat ne yazık ki fazla uzun sürmedi bu. Van Persie 85'te ve uzatmalarda bulduğu iki golle hem Arsenal'e galibiyeti getirdi hem de hat-trickini tamamlamış oldu. Üzücü bir mağlubiyet oldu Chelsea taraftarı için. Açıkçası sadece ilk yarıyı izleyen insan maç tartışmasız Chelsea'nin der fakat ikinci yarıdaki oyunumuzla yaktık kendimizi diyebiliriz. Golleri izlemek isteyenler için paylaşıyorum...



Bu maç artık geride kaldı. Ligde iyi bir gidişat içindeyken ve arka arkaya farklı galibiyetler alıyorken gelen iki mağlubiyetle biraz üzüldük. Fakat artık unutmamız, önümüze bakmamız gerek. Yolumuza Şampiyonlar Ligi maçıyla devam edeceğiz... Karşısında 5-0 kazandığımız Genk'le bu hafta içi Belçika'da bir kez daha karşılaşıyoruz. 3 puanı alıp hem moralleri arttırmalı hem de gruptaki liderliğimizi sağlamlaştırmalıyız. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Goller: Lampard 14; Terry 44; Mata 80 - Van Persie 35, 85, 90; Santos 48; Walcott 55

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (k), Cole; Ramires (Lukaku 72), Mikel (Meireles 75), Lampard; Sturridge (Malouda 61), Torres, Mata

Arsenal (4-4-3): Szczesny; Djourou (Jenkinson 75), Mertesacker, Koscielny, Santos; Ramsey, Song, Arteta; Walcott (Rosicky 78), Van Persie (k), Gervinho (Vermaelen 88)

Hakem: Andre Marriner // Seyirci: 41,801

7 yorum:

  1. ilk yarıda RVP ve gervinho nun kacırdıklarını gormezden gelmişsin bence chelsea ilk yarıda da mutlak hakim değildi.chelsea ise butun hucum varyasyonlarını sağdan geliştirdi santos rezaletti savunması sağlam bir bek olsa chelsea ilk yarıda bile o kadar pozisyon bulamazdı diye dusunuyorum

    YanıtlaSil
  2. İlk yarıda Arsenal'in kaçırdıklarını "Defansımız birkaç pozisyon dışında ilk yarıda işini gayet iyi yaptı." şeklinde belirttim fakat biraz üstü kapalı olmuş, haklısın.

    Ayrıca bu bir derbi ve derbilerde bir takım hakimiyeti eline ne kadar alabilirse biz de ilk yarıda o kadar aldık. Mutlak hakim tabii ki değildik fakat genel olarak bir üstünlüğümüz söz konusuydu ilk 45 itibariyle.

    YanıtlaSil
  3. Admin senin blogunu devamlı takip eden biri olarak bazı şeyleri atladığını düşünüyorum mesela AVB nin oyuncu seçimleri yanlıştı ben Arsenal'i tutuyorum lakin Chelsea bugün doğru oyuncuları 11e alsaydı bizi yenebilirlerdi. Arsenal'de Mertesacker Chelsea de ise Terry hayal kırıklığıydı ve en önemlisi maçta Chelsea de defansif orta saha yoktu yani AVB bu görevi birine verdi de yapmadı mı yoksa birine vermedi mi anlayamadım son golde Cech in hatası vardı bence. Cechin gol yemesine değinmişsin ama bunlara özellikle değinirsen benim için okuması daha keyifli bir yazı olur. Ha şimdi keyifsiz mi hayır.

    YanıtlaSil
  4. AVB elindeki en uygun 11'i çıkardı bence bugün. Belki Mikel yerine Meireles'le başlaması daha uygun olabilirdi fakat tercihi o yönde olmadı. Zaten bugün iki takımda da defansif anlamda bir sorun vardı. İki taraf da defansı fazla düşünmeden ataklara çıktı (zaten skorun sebebi de o). Bu oyundan daha karlı çıkan ise Arsenal oldu.

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle maçın en kötüsü Petr Cech'di. Sahada 10 kişiydik. Cech ve Terry yoktu A. Cole iki kişilik oynadı. Cech 7 günde 3 maça çıktığından yorgundu ve her zaman insanların ağzını açık bırakan kurtarışlarını yapmasını beklemiyordum ama o kadar köyüydü ki tüm şutlar gol oldu hiç kurtarışı var mı, normal şartlarda 3 gol çok basitti üzerine gedi hemde kalede Cech olunca çok şaşırdım yani yorgunlukla açıklanamayacak derecede kötüydü. Birde dünyada bir milyarın üzerinde insan bu maçı izledi ve insanlar Cech bitti diye düşünüyor kendini ancak yine büyük bir maçta ispatlayabilir yani işi zor birde TERRY. AVB bir hafta boyunca konuşulduğu için morali bozuk olan bir oyuncuyu nasıl 90 dk oynatabilir. Söylentilerden etkilendiği açıktı.

    YanıtlaSil
  6. Kalecinin Cole'u maç 2-2 iken düşürmesi kesin kırmızı karttı ve maç 5-3 bitmezdi ama maç 11-11 ikende Chelsea'nin yenilmesinin bahanesi olamaz. Cech antremanlarda iyi olupda maçtamı kötüydü. Nasıl Cech ve Terry oynatıldı. Keşke 4. kalecimiz oynasaydı. CHELSEA'NİN EN BÜYÜK SORUNU SIK SIK TENİK DİREKTÖR DEĞİŞİMİ. BİREYSEL OLARAK B. MÜNİH İLE BİRLİKTE DÜNYANIN EN İYİ TAKIMIYIZ AMA TAKIM OYUNU OLARAK BARÇA VE MAN. UTD DÜNYANIN EN İYİ TAKIMLARI BİZDE İSE TAKIM OYUNU YOK. TAKIM OYUNU OLMADAN NASIL KUPALAR KAZANILIR. 8 SENEDİR BAŞKAN ŞAMPİYONLAR LİGİNİ KAZANACAĞIM DİYE TAKIMIN HAKETTİĞİNDEN AZ KUPA KAZANMASINA NEDEN OLDU. BİREYSEL ÖDÜLLERE BAKIN MESSİ DIŞINDA LAMPARD TERRY VE CECH'İN ÖDÜLLERİ BARÇALILARIN ÖDÜLLERİNDEN FAZLAYKEN KAZANDIKLARI KUPALARA BAKIN. BU ÜÇ YILDIZ GERÇEKTEN DAHA ÇOK KUPA HAKEDİYOR.

    YanıtlaSil
  7. Evet, Cech iyiydi diyemeyiz fakat önünde defanstan eser olmayınca adam ne yapsın... Bu kadar suçlamamak lazım.

    YanıtlaSil