19 Ekim 2011 Çarşamba

ŞL: Chelsea 5 - 0 Genk

Yukarıdaki ikilinin günü oldu bugün... Torres attığı 2 gol ve bunun yanında yakaladığı birçok pozisyonla ligdeki cezasının acısını çıkardı. Hat-tricki de bulsa tam olacaktı... Meireles ise bu gece perdeyi açan ve Torres'in harika kafa golüne asist yapan isim oldu... Grubun en kolay sayılabilecek maçını beklenenden daha rahat bir şekilde kazandık bu ikilinin büyük katkılarıyla. Böylelikle gruptaki puanımızı 7'ye çıkardık ve lider olarak yolumuza devam ediyoruz.

Maç tam anlamıyla 27. dakikada Torres'in attığı ikinci golden, yani skor 3-0 olduktan sonra sona erdi diyebiliriz. Kalan 63 dakika tamamen formalite icabı oynanan dakikalardı. Tüm karşılaşma boyunca üstünlüğü bırakmadık. Rakip Genk bir kez bile organize olarak gelemedi kalemize. Topu kaptıklarında 5 pası zor yaptılar. Biz ise genel anlamda kesinlikle harika bir gidişat yakalamış durumdayız. Harika sonuçlar, olmazsa da harika performanslar çıkarıyoruz. Çok büyük bir aksilik olmadığı sürece de böyle devam edeceğe benziyor. Torres'e gelelim tekrar... Cezası öncesi çok iyi maçlar çıkarıyordu, bunu kaybetmediğini bugün gösterdi. Hatta oynayamadığı maçların acısını çıkarırcasına zorladı hat-trick için ama olmadı. Bir forvet için kariyerindeki hat-trickler şüphesiz çok önemlidir. Torres de yaklaşık 2 yıl aradan sonra bir hat-trick şansı yakalamıştı ama bunu ne yazık ki gerçekleştiremedi. Ama bunları bir kenara bırakırsak geçen sezonun aksine, tartışmasız takıma katkısı çok fazla olmaya başladı. Geçen seneki gidişatını tamamen sonlandırdı ve gerçek Torres'i izletiyor artık bizlere. İkinci bir Shevchenko vakası olur mu sorusuna da yanıtını gayet iyi veriyor... Meireles'e geçecek olursak bugün hem sahada yapması gereken işler adına hem de ilk golümüzü atan adam olarak güzel bir oyun sergiledi Portekizli oyuncu. Transfer sezonunun son günü takıma katılmasına rağmen herhangi bir sıkıntı yaşamadan takıma adapte oldu ve oynadığı maçlarda hiçbir dengesiz durum yok yani her maç aynı kaliteyi sürdürerek devam ediyor oyununa... Bu akşam için önce bu iki ismi, daha sonra da tüm takımı ve AVB'yi tebrik etmek gerek. Her ne kadar rakip Genk olsa da bu bir Şampiyonlar Ligi maçı ve bu maçlar rakibe bakmaksızın her takımı zorlar. Takımımız da bugünün üstesinden çok çok rahat bir şekilde geldiler. Tekrar tebrikler ve teşekkürler.

Sıradaki karşılaşmamız Premier League'in yeni ekibi QPR'a karşı... 23 Ekim'deki bu maçta da yakaladığımız bu gidişatı sürdürmek istiyoruz. Yine bol gollü ve keyifli bir maç izlemek dileğiyle daha görüşmek üzere.

Maçın gollerini izlemek isteyenler için...



***
Goller: Meireles 8; Torres 11, 27; Ivanovic 42; Kalou 73

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa (Alex 77), Ivanovic, David Luiz, Cole (Ferreira 45); Meireles, Romeu, Lampard (k)(Kalou 67); Anelka, Torres, Malouda

Genk (4-4-2): Koteles; Ngongca, Masuero (Camus 45), Toszer (k), Pudil; Buffel, Vanden Borre, Hyland, De Bruyne; Vossen (Nwanganga 80), Barda (Ndabashinze 70)

Hakem: Aleksei Nikolaev (Rusya)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder