2 Ekim 2011 Pazar

PL 7. Hafta: Bolton 1 - 5 Chelsea

Gerçekten harika bir maç oldu... Lig sonuncusu Bolton karşısında Lampard, Chelsea'deki 5. hat-trickini yaptı, Sturridge 2 gol 1 asistle harika bir oyun sergiledi. 4 golü ilk 30 dakikada bularak maçı aslında orada bitirdik ve ligde bu sezon beşinci galibiyetimizi alarak puanımızı 16'ya yükseltmiş olduk.

Önemli bir istatistiksel üstünlükle gittik Reebok Stadium'a: 2002'den beri orada gol yemiyorduk. Bugün de öyle olabilirdi fakat ikinci yarının başında 4-0'ın rehavetiyle bir gol gördük kalemizde. Çok da önemli değil. Attığımız gollere bakalım... İlk gol henüz maçın başında, 2. dakikada Sturridge'in kafasından geldi. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını kiralık geçirdiği takıma karşı attı golünü. İkinci gol ise fazla zaman geçmeden Lampard'dan geldi. Sturridge'in asistinde güzel bir vuruşla golü buldu tecrübeli orta saha. Valencia maçı öncesindeki birkaç maçta oynatılmayan Lampard, iki maçtır harika performanslar sergiliyor ve ilerleyen yaşına rağmen ne kadar çok çalışarak bu formayı hak ettiğini gösteriyor. Bu iki golün ardından ilk yarıda bulduğumuz diğer goller ise 25 ve 27'de yine aynı kişilerden geldi. Önce Sturridge bir kez daha fileleri havalandırdı. Ardından da Lampard takımın bugünkü 4. golüne imzasını attı. İlk yarı 4-0'lık skorla tamamlandı. İkinci yarı ise 4 farkla önde olmamızdan dolayı bizim açımızdan daha serbest geçen ve rakibin pozisyon bulabildiği bir yarı oldu. 46. dakikada golü bulan Bolton'a cevabı 59'da Lampard'la verdik. Böylelikle Lampard, Chelsea kariyerindeki 5. hat-trickini yapmış ve bu takım için hala ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu kanıtlamış oldu. Maçın skoru 59'da belirlendi fakat dediğim gibi rakip bu yarıda önemli gol pozisyonları da buldu. Bir şutları direkten döndü, çizgiyi geçen ve Ivanovic tarafından uzaklaştırılan bir şutları ise hakem tarafından gol değeri kazandırılmadı. Nihayetinde maçı 5-1 gibi rahat bir skorla kazandık ve özellikle ilk yarısı itibariyle izleyiciye zevk veren bir karşılaşma oldu. Lige verilecek milli maç arasına moralli giriyoruz.

Tekrarlamak istediğim birkaç şey var. Lampard, geçtiğimiz günlerde bu hikaye birkaç ay değil birkaç yıl daha sürecek demişti. Bugünkü performansı bunu belgeler nitelikte oldu. Sturridge ise bu sezon hangi maçta oynarsa oynasın hepsinde muhteşem işler çıkardı. As oyuncu olmayı sonuna kadar hak ediyor fakat o bölgedeki seçenek çokluğundan AVB her maç farklı ileri üçlüyle sahaya çıkarıyor takımı. Doğrusu da bu zaten ama eğer Sturridge seçenek dahilindeyse her zaman düşünülmesi gereken ilk isimlerden olmalı o bölge için. Ve şaşırtıcı olan şu ki bu şekilde düşünmemizi çok kısa zamanda sağladı genç oyuncu. Sürekli söylüyoruz yine söyleyelim: Umarım İngiliz oyuncu aynen böyle devam eder ve Lampard, Terry gibi Chelsea'de uzun ve başarılı bir kariyere sahip olur.

Sırada dediğim gibi milli maç arası var. Bu nedenle önümüzdeki lig maçı 2 hafta sonra, 15 Ekim'de Everton'la. Stamford Bridge'de oynayacağımız karşılaşmadan umarım bugünkü gibi bir oyunla iyi bir sonuç çıkarırız. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa (Ivanovic 53), D Luiz, Terry (k), Cole; Ramires (Mikel 55), Meireles, Lampard; Sturridge, Drogba, Mata (Anelka 72)

Bolton (4-3-3): Bogdan; Steinsson (Knight DA), Boyata, Cahill, Robinson; Reo-Coker, Pratley, Gardner (Eagles 74); K Davies, Ngog (Tuncay 74), Petrov

Hakem: Peter Walton // Seyirci: 24,657

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder