15 Ekim 2011 Cumartesi

PL 8. Hafta: Chelsea 3 - 1 Everton

Galibiyetlere devam... Bir haftalık milli maç arasından sonra da harika performansımızı sürdürmeye devam ediyoruz. 5 sezondur Stamford'da Everton'la oynadığımız ve beraberlikle sonuçlanan maçlar serisini bugün çok net bir galibiyetle sonlandırdık. Takımın tam anlamıyla birbirine alıştığını bu akşam açık bir biçimde gördük. Gol pozisyonlarında oyuncuların birbiriyle paslaşırkenki uyumu/anlaşması muhteşemdi. Artık her şey tam anlamıyla oturmuş durumda. Buradan sonra da bir talihsizlik yaşamadan, aynen böyle devam etmesi tek dileğimiz...

Maçta üstünlüğü sağlamamız biraz zaman aldı. İlk 15-20 dakika pozisyona girme konusunda zorlandık. Fakat devamında ipleri elimize adık ve tüm maç boyunca bırakmadık. Bolton maçında olduğu gibi Everton karşısında da açılışı yapan isim Sturridge oldu. Mata-A. Cole-Sturridge üçlüsünün akıl dolu paslaşması maçın 30. dakikasında öne geçmemizi sağladı. İlk yarının uzatma dakikalarında ise Lampard'ın kullandığı frikiği kaptan Terry gole çevirince soyunma odasına rahat bir skorla gitmiş olduk. Üçüncü golümüzü ise 61'de yine muhteşem paslaşmalar sonrasında, bu sefer de Drogba-Mata-Ramires üçlüsünün harika uyumuyla bulduk. Ramires'in ayağından gelen golümüzün ardından maçın skorunu belirleyen golü 80. dakikada Yunanlı oyuncu Vellios ile buldu rakip ve maç 3-1'lik skorla tamamlandı. Mata için bugün sahanın en iyisiydi diyebiliriz. Hep koştu, yüksek pas isabetiyle oynadı, ilk ve son golümüzdeki payı büyüktü... Kesinlikle maçın adamı olmayı hak etti. Onun dışında Sturridge'in şu 8 maçta nereden nereye geldiği, üzerinde durulması gereken bir konu. Sezonun ilk günlerinde bu sezon 20-25 maçta oynar gelecek sezon takımın tam anlamıyla as oyuncusu olur diyorduk, bizi tamamen yanılttı. Şimdi Chelsealilerin kafasında yer aldığı şekli bir as oyuncunun da ötesinde. Zaten bu sezon gerçekten birilerinden bir şeyler beklenecekse bu isimler Mata, Sturridge ve Ramires olmalı. Bu üç oyuncunun yılı olacak 2011/12 sezonu...

Nihayetinde aldığımız 3 puan sonrası 3. sıradaki yerimizi koruyoruz. Man Utd'ın bugün Liverpool'a puan kaybetmesiyle Man City ligdeki liderliği devraldı. Aynı zamanda da zirveyle puan farkımız 3'e düşmüş oldu. Hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde Genk ile karşılaşacağız. Yine Stamford'dayız. Rahat geçmesini beklediğim bir karşılaşma, öyle de olacaktır. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (k), Cole; Ramires (Malouda 64), Mikel (Romeu 76), Lampard; Sturridge, Torres, Mata (Anelka 76)

Everton (4-4-1-1): Howard; Hibbert, Jagielka (k), Distin, Baines; Coleman (Drenthe 60), Rodwell, Fellaini, Osman; Cahill (Neville 71); Saha (Vellios 80)

Hakem: Mike Jones // Seyirci: 41,789

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder