13 Eylül 2011 Salı

ŞL: Chelsea 2 - 0 B. Leverkusen

Bu sezonun ilk Şampiyonlar Ligi maçında grubumuza 3. torbadan giren Bayer Leverkusen'i bu akşam evimizde Luiz ve Mata'nın golleriyle 2-0 mağlup ettik. Hem Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmış hem de hafta sonu oynayacağımız Man Utd maçı öncesi moralleri biraz daha yükseltmiş olduk.

Her devler ligi maçı gibi zorlu bir karşılaşma oynadık. Fakat maçta her anlamda üstünlük bizdeydi. Birçok gol şansı bulduk. Özelikle Torres'in performansı çok iyiydi. Attığımız 2 golün de pasını verdi ve onun dışında özellikle ilk yarıda birçok gol pozisyonuna girdi ama ne yazık ki yine golle buluşamadan geçirdiği bir maç oldu. Sturridge de oyundan alınana kadar önemli pozisyonlar yakaladı fakat o da değerlendiremedi. Sakatlığının ardından tekrar forma giyen Luiz, ilk maçında çok güzel bir gole imzasını attı ve Leverkusen'in kilidini çözdü. Ardından durumu eşitlemek için kalemize daha çok gelmeye çalışan Alman ekibi karşısında daha fazla şans bulmaya başladık ve ikinci golümüz de uzatmalarda Mata'nın ayağından geldi. Villas-Boas, Man Utd maçını da düşünerek Terry'yi tamamen, Lampard'ı ve Anelka'yı ise son 25 dakika oyuna sokarak kısmen dinlendirdi. Genel olarak baktığımızda tüm oyuncularımızın performansları iyiydi. Üstelik çoğunun 3 gün önce maç yaptıklarını düşürsek... Kısacası iki tarafında iyi bir mücadele ortaya koyduğu güzel bir maç izledik. Bu zorlu karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf olmak gerçekten çok önemliydi ve bunu başardık. Grubumuzun diğer karşılaşması Genk-Valencia'nın 0-0 berabere tamamlanması da sevindirici bir haber oldu bizim açımızdan. Umarım bundan sonraki maçlarda da aynen bugün ortaya koyduğumuz performansı sergilemeye devam ederiz.

Chelseali her insanın içinde 2008 finalinin o büyük hırsı var. O kadar yaklaşmışken penaltılarda kaybetmek gerçekten çok üzücüydü ama artık her geçen yıl büyüyen o hırsla kupaya ulaşmak istiyoruz. Gruptan zaten rahatlıkla çıkacağız ama devamını getirebilmek çok önemli. 2008'in ardından oynadığımız Şampiyonlar Ligi turnuvalarında gruplardan sonra pek bir başarı ortaya koyamadık. Ama bunu bu sezon bozmak ve kupayı kaldırmak istiyoruz. Barcelona ve Man Utd şüphesiz en büyük adaylar o kupa için ama bu kadro da zaferi fazlasıyla hak ediyor. Artık bu sezon bunu başarmalıyız.

Önümüzde yukarıda da bahsettiğim üzere zorlu bir deplasman var. Ligde 4'te 4 yapmış, Arsenal'e 8 atmış Man Utd'ın evine gidiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini, hatta daha da fazlasını yapmalıyız. Daha ligin başındayız ama yine de zirveyle puan farkının açılmasına izin vermemeliyiz. Sonrasında o farkı kapatması çok daha zor olabilir. Biz Old Trafford'a önce galibiyet, en kötü ihtimalle de beraberlik için çıkmalıyız. Umarım oradan 3 puanla döneriz ve belki de o 3 puan Man City'nin alacağı sonuca göre bizi zirvenin yeni sahibi yapar. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Chelsea (4-3-3): Cech (k); Bosingwa, Ivanovic, D Luiz (Alex 75), Cole; Meireles (Lampard 64), Mikel, Malouda; Sturridge (Anelka 64), Torres, Mata

Leverkusen (4-2-3-1): Leno; Castro, Reinartz, Toprak, Kadlec; Bender (Balitsch 79), Rolfes (k); Schürrle, Ballack (Augusto 65), Sam (Derdiyok 72); Kiessling

Hakem: Stephane Lannoy // Seyirci: 33,820

3 yorum:

  1. Chelsea en fazla şampiyonlar ligine 2009 yılında yaklaştı. Real Madrid'i 6 2 yenen Barca'ya futbol dersi verdik. Ama hakemi geçemedik 5 net olmak üzere 6 penaltımızı vermedi. Bundan hiç bahsetmiyorsunuz. Bizi en çok hırs yapan 2008 değil bizi önlemeye çalışmaları. Geçen sene man. united ile Stamford'da 2 penaltımız verilmedi.

    YanıtlaSil
  2. 2008'de finalde penaltılarla kaçırdık kupayı. terry'nin ayağının kaydığı an herkesin aklındadır. ertesi sene de evet yarı finalde elenmiştik ama en çok yaklaştığımız an avram grant'lı dönemde oldu. bu nedenle 2008'in hırsı çok fazla.

    YanıtlaSil
  3. Kardeşim haklısın ayağı kaydı ve top direkten döndü. Ama futbol olarak maç ve penaltılar başa baştı. Ama 2009'da biz daha iyiydik. Finale çıksaydık favori olurduk yani futbol olarak hem iyi defans yapıp hemde atak oynamayı şampiyonlar ligi için biz en iyi 2009'da yaptık yani kupaya futbol olarak 2009'da daha çok yaklaştık. Bende o skandalın görüntüleri var sende izle ve anlayacaksın ki 2009 daha acı. Tüm oyunculara sor 2009 daha çok canımızı yaktı.

    YanıtlaSil