10 Eylül 2011 Cumartesi

PL 4. Hafta: Sunderland 1 - 2 Chelsea

Ligin 4. haftasında, bugün Sunderland deplasmanındaydık... İlk 3 hafta istediğini alamayan rakibin hırslı başladığı maçı rahat bir oyunla 2-1 kazandık. Maçın tamamında fakat özellikle de ilk yarısında karşı tarafa fazla pozisyon vermeden ve etkili oyunumuzla top hakimiyetini de ele geçirip gol pozisyonları yaratarak Stadium of Light'tan 3 puan çıkarmasını bildik.

Karşılaşmanın başlamasından fazla zaman geçmeden Terry ile bulduğumuz gol önemli bir avantaj oldu bizim için ve rakibin o mücadeleci oyununu biraz olsun kırmış olduk. İlk yarı kaptandan gelen tek golle 1-0 sona erdi. İkinci yarıya da bir gol daha bulmak ve oyunu tamamen lehimize çevirmek için ataklarla başladık. İkinci 45'in başlamasından yaklaşık 5 dakika sonra Sturridge'in ayağından harika bir gol bulduk ve bir anlamda 3 puanı garantilemiş olduk. İlk kez forma giyen ve maça ilk 11'de başlayan Meireles'in tüm maç denediği ileriye havadan uzun paslarından biri de böylelikle bir gole asist olmuş oldu. Diğer bir yeni transferimiz Mata da karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve ortaya koyduğu performansla ileride etkili olmamıza ciddi katkısı oldu. İlk golün öncesinde direkten dönen frikiğiyle Chelsea'deki 2. maçında 2. golüne çok yaklaşmıştı ama olmadı. Drogba'nın sakatlığında 4-3-3'ün ileri ucundaki adamı olarak Anelka'yı tercih eden AVB de açıkçası büyük bir takdiri hak etti diyebiliriz. 50 milyon sterlinlik Torres'i yedek oturtup o bölgede Fransız oyuncuyu kullanmak kesinlikle verilmesi gereken en doğru karardı ve öyle de oldu. Geçen sezonda olduğu gibi bu sezonda da lig başladığından beri devam ettirdiği kötü performansla takıma hiç bir şey katamayan Torres'in yerine oynayan Anelka, hiç şüphesiz Torres'in muhtemel oyunundan daha etkili olmamızı sağladı ileride.

Tekrar maça dönecek olursak ikinci golle birlikte dediğim gibi zaten karşılaşmayı bitirmiştik. Kalan dakikalarda da 2-0'a rağmen zorlayan Sunderland sonunda aradığı golü buldu fakat maçı çevirmek için biraz geç kalmışlardı. Artık 3 puanın rahatlığıyla bıraktığımız son 3-4 dakikalık bölümde Ji'nin ayağından buldular golü ve sonra da maç sona erdi. Maçın adamı kimdi derseniz tartışmasız Sturridge derim. İlk golde Terry'ye çıkarttığı topla bir nevi golün asistini yapan ve ikinci gole de klas bir vuruşla imzasını atan genç oyuncu 3 maçlık cezasının ardından fırtına gibi döndü diyebiliriz. Üstelik Torres gibi de değil, hazırlık maçlarında nasıl oynadıysa aynen sürdürüyor kalitesini. Bu sezon içinde en az bir 20-25 maça çıkar, böyle devam ederse de gelecek sezondan itibaren takımın as oyuncusu olur.

Bu galibiyetle beraber 3 maçlık mini bir galibiyet serisi oluşturmuş durumdayız. Umarım devamı da gelir. Fakat tabii haftaya lider Man Utd'a konuk oluyoruz, unutmamak gerek. Hafta arasında oynayacağımız Leverkusen maçını da düşünürsek çok zorlu bir karşılaşma bizi bekliyor. Şu an liderin 2 puan gerisindeyiz. Alınacak bir mağlubiyetle erken fakat 5 puanlık önemli bir kopma yaşayabiliriz zirveden ve ne kadar daha ligin başında olursak olalım sonradan telafi etmesi çok zor bir fark olabilir bu. Umarım yapabileceğimizin en iyisiyle ve hak ettiğimiz skorla döneriz Old Trafford'dan. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (k), Cole; Ramires, Meireles, Lampard; Sturridge (Malouda 61), Anelka (Romeu 79), Mata (Torres 73)

Sunderland (4-2-3-1): Mignolet; Bardsley (Elmohamady 61), Bramble, Brown, Richardson; Gardner, Cattermole (k) (Wickham 65); Larsson, Sessègnon (Ji 81), Colback; Bendtner

Hakem: Lee Probert // Seyirci: 36,699

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder