22 Eylül 2011 Perşembe

CC 3. Tur: Chelsea 0 (Pen: 4 - 3) 0 Fulham

Carling Cup 3. Tur maçında dün akşam Fulham'la evimizde karşılaştık. Genel olarak hazırlık maçı tadında geçen bir karşılaşma oldu. 120 dakika boyunca iki taraftan da gol sesi çıkmayınca maç penaltılara gitti ve maçın aksine heyecanlı geçen penaltı vuruşlarıyla CC 4. Tur biletini aldık.

Genç oyuncular ağırlıklı bir kadroyla çıktığımız karşılaşma genel itibariyle izleyene pek keyif vermeyen cinstendi. Tüm maç önemli gol pozisyonları bulduk fakat Man Utd karşılaşmasında olduğu gibi yine hiçbirini değerlendiremedik. Artık buna şanssızlık mı yoksa ileri uçta yaşadığımız bir problem mi denir bilemiyorum. Ama bu durumdan bir an önce kurtulmamız gerektiği kesin. Alex'in ikinci yarının başında gördüğü kırmızı karta kadar her an golü bulacak gibi oynuyorduk. Sonrasında ise McEachran-Terry değişikliğiyle ilerideki etkinliğimizi biraz kaybettik. Ayrıca önemli oyuncularımız sakatlanıp lig ve ŞL maçlarında sıkıntı yaşamayalım diye yedek ağırlıklı çıktığımız karşılaşmada sakatlık, gitti iki as oyuncumuzu buldu. Sturridge 43'te, Cech ise 45'te sakatlandıkları için oyundan çıkmak zorunda kaldılar. Umarım uzun süreli bir problem yaşamazlar. Alex'in kırmızı kartına gelelim... 47'de rakibe ceza sahasında yaptığı hareketle oyundan atıldı Alex ve haliyle hakem penaltıyı aleyhimize verdi. Tamam, penaltıda sorun yok doğru karar fakat o harekete en fazla sarı kart verilebilirdi. Hakemin kararı çok ağır oldu. Bu arada Fulham penaltıdan yararlanamadı. Alex'in atılmasıyla da o dakikaya kadar orta saha-ileri uç arasında iyi iş yapmış genç oyuncumuz McEachran çıktı yerine Terry girdi ve ayrıca 10 kişiyle oynamanın verdiği etkiyle de daha az gol pozisyonu bulmaya başladık. Penaltı pozisyonu ve iki takımında bulduğu birkaç kritik pozisyon dışında 120 dakikada kayda değer bir şey olmadı desek yalan olmaz. Penaltılarsa dediğim gibi maçın aksine heyecan dolu geçti. Gerçi Chelsea gibi bir takım Fulham karşısında hem de evinde oynadığı bir maçta penaltıların heyecanını yaşayacak kadar maçı uzatmamalı ama neyse... Penaltı atışlarında ilk penaltımızı kullanan isim Lampard kaçırınca önce biraz gerildik. Ardından Cech'in yerine devre arasında giren Turnbull rakibin bir vuruşunu kurtardı, birisinin de direk gol olmasına izin vermedi ve maçı 4-3 penaltı atışlarıyla kazandık. Şüphesiz Chelsea böyle bir galibiyet almamalıydı ağırlıklı gençlerle çıkmış bile olsa. Ama öyle ya da böyle kazandık. İleride şanssızdık belki ama rakibin kaçırdığı penaltılarda ve Turnbull'un oynadığı sürece gösterdiği performans konusunda şansımız yerindeydi. Şimdi, 4. turdaki rakibimizi bekliyoruz.

Bugün 120 dakika boyunca alınlarının teriyle oynayan Kalou, Malouda, Bertrand, Luiz, Ferreira, Romeu ve Lukaku'ya tebrikler. Oynayan gençler arasında en iyisi bugün Bertrand'dı diyebilirim. Genç sol bek, her anlamda A. Cole'ü aratmadı. Hatta çok net bir gol pozisyonuna bile girdi. Belki de tüm maç bulduğumuz en net pozisyondu o. Bu performansıyla diğer maçlarda da şans bulması gerektiğinin mesajını AVB'ye verdi.

Sırada ligin yeni ekiplerinden Swansea ile oynayacağımız bir lig maçı var. Yine Stamford Bridge'deyiz. Fazla söze gerek yok, bu Cumartesi 3 puan bizi bekliyor. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Chelsea (4-3-3): Cech (k) (Turnbull DA); Ferreira, Alex (KK 47), David Luiz, Bertrand; McEachran (Terry 51), Romeu, Malouda; Sturridge (Lampard 43), Lukaku, Kalou

Fulham (4-4-2): Schwarzer (k); Kelly, Grygera, Senderos, Briggs; Kasami (Zamora 77), Gecov (Sidwell 90+1), Baird, Frei; Ruiz, Sa (Dembélé 59)

Hakem: Chris Foy // Seyirci: 37,632

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder