18 Eylül 2011 Pazar

PL 5. Hafta: Man Utd 3 - 1 Chelsea

Korktuğum başımıza geldi... Man Utd deplasmanı olmasına rağmen çok çok iyi oynadığımız karşılaşmada hak ettiğimiz sonucu alamadan ayrıldık sahadan. Çoğu ilk yarıda olmak üzere kaçırdığımız pozisyonların haddi hesabı yoktu. Üstelik Man Utd'ın ilk iki golünün de ofsayt olması ve bunlar dışında da bir tane bile pozisyonlarının olmaması (ilk yarı için konuşuyorum) yenilgiyi daha da üzücü hale getiriyor. Kısacası futboldaki en kötü türden bir yenilgi yaşadık ama ne yazık ki yapacak bir şey yok. En azından daha ligin başında olmamızın avantajı söz konusu. Bundan sonraki haftalarda Man Utd'ın puan kayıplarını beklemeye koyulacağız.

90 dakikaya kısaca bakacak olursak rakibin sadece 3 pozisyon bulduğu ve bunların hepsini gole çevirdiği bir ilk yarı izledik. Şansları iyi değerlendirdiler, tebrikler fakat bu 3 pozisyondan ikisinin ofsayt olduğunu göremeyen yan hakemi de ayrıca tebrik etmek lazım. Rakibin bu kadar az pozisyonuna karşılık bizse bulduğumuz birçok gol pozisyonunu değerlendiremedik. Maç skoru-oyun&pozisyon açısından çok ters orantılı bir maç oldu kısacası. İlk yarı Ramires'in ikinci yarı ise Torres'in boş kaleye kaçırdıkları iki pozisyon ve bunlar dışında birkaçı daha saç baş yolduran cinstendi. Özellikle Torres'in maç 3-1'ken kaçırdığı pozisyonu paylaşmak istiyorum...



Buna fazla da bir şey denemez açıkçası. Maçın 82. dakikasında kaçırdığı bu pozisyon gol olsa -ki olmaması işten değil ama olmadı- daha bir umutlanıp, moral bulup kalan dakikalarda beraberlik için daha çok savaşabilirdik. Ama Torres zaten 46'da bir gol attım diyerek bir maçta iki gol atmayacağını adeta bu pozisyonla söyledi. Bu arada söz etmişken maçtaki tek golümüz hemen ikinci yarının başında Torres'ten geldi ve ligde Chelsea adına oynadığı 19. maçta ikinci golünü atmış oldu.

3 gol yedikten sonra bile çok iyi oynadık, maçın önemli bir bölümünde daha fazla topa sahip olan, pozisyon bulan taraf bizdik. Maçın sonlarına doğru biraz düştük doğal olarak ama geneline bakarsak Old Trafford'da ve Man Utd karşısında olmamıza rağmen çok iyi bir iş çıkardık (hak ettiğimizi alamadık o ayrı). Bu arada unutmadan 57. dakikada, maç 3-1'ken Rooney'nin kaçırdığı bir penaltı pozisyonu var. İlahi adalet olsa gerek 2008 ŞL finalinde Terry'nin yaşadığı şanssızlık bu kez de Rooney'nin başına geldi ve ayağı kaydı. Fakat ne yazık ki o değerde bir maç olmadığı ayrıca 2 farkla önde oldukları ve bu nedenle fazla önemi olmayan bir penaltı olduğu için 2008'le karşılaştırılamaz tabii ki.

Sonuç olarak bu mağlubiyetle beraber zirvenin 5 puan gerisine düştük fakat 3. sıradaki yerimizi koruyoruz. Sırada Carling Cup 3. Tur maçı var. 21 Eylül'de Fulham'la oynayacağız. Londra derbisinde şöyle sağlam bir galibiyet alıp yolumuza bakmamız gerek. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Manchester United (4-4-2): De Gea; Smalling (Valencia 62), Jones, Evans, Evra (k); Nani, Fletcher, Anderson (Carrick 62), Young; Hernandez (Berbatov 78), Rooney

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (k), Cole; Ramires, Meireles (Mikel 78), Lampard (Anelka DA); Sturridge (Lukaku 67), Torres, Mata

Hakem: Phil Dowd // Seyirci: 75,455

5 yorum:

  1. Normalde ben çok üzülürdüm ama maç sonu çok sevindim çünkü bu oyunumuz 7 kupadada iddialı olduğumuzu ispatladı. İlk yarı müthiş oynadık eğer 3 0 olmasaydı bu kadar açık vermezdik Torres o golü atsaydı belki 83'den maç sonuna 3-3 bulurduk ama bu oyun bize Şampiyonlar Ligi'ni getirebilir. Defansta neredeyse hatasız oynadık. Forvette hızlıydık çünkü geçen sene kontra atağa bile çıkamıyorduk. Lampard'ı niye çıkardı bilginiz var mı.

    YanıtlaSil
  2. En mühimi hafta içi şampiyonlar liginde iyi oynayan Real Madrid hafta sonu berbattı ve yenildi. Barcelona şampiyonlar liginde berabere kaldı hafta sonu yendi. Manchester aynı şekilde. Biz ise aynı kadroyla (terry ivanovic dışında)iki maçıda müthiş oynadık. Son maçı kaybettik ama Manchester'a ve iki kere boş kaleye kaçırdık tamamen şanssızlık. manchester'da kaçırdı ama talihsiz 3 gol yiyince ikisi bariz ofsayt olsada gol atmak için defansta biz boşluk verdik yoksa o kadar kolay pozisyon bulamazlardı.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. @fsnalimozgen lampard ilk yarıda hem etkisizdi hem de ilk yediğimiz golde smalling'i marke etmesi gerekirken elinden kaçırdı. hatasını golden sonra yüzündeki ifadeden görmüşsünüzdür maçı izlediyseniz. ileri uçtaki oyuncu sayısını arttırmak adına da anelka'yı aldı yerine fakat sonucu fazla değiştiren bir durum olmadı ne yazık ki.

    YanıtlaSil