20 Ağustos 2012 Pazartesi

PL 1. Hafta: Wigan 0 - 2 Chelsea

Lige güzel başladık... Alt sıraların takımı Wigan karşısında ilk 7 dakikada 2 gol bulup geri kalan dakikalarda fazla zorlamaya gerek kalmadan maçı aldık.

Her iki golde de Hazard'ın katkısı büyüktü. İlkinde ileriye muhteşem bir çıkış yapan Ivanovic'e gol pasını attı, ikincisinde ise penaltıyı yaptıran isimdi. Sürekli sağ bekte oynamaması gerektiğini düşündüğüm Ivanovic bugün beni fazlasıyla yanıltan bir oyun ortaya koydu. Gerektiğinde çok etkili şekilde hareketlenmeyi bildi ileri uca. Tabii yine de genç bir sağ bek transferi fena olmaz orası ayrı.

Onun dışında yeni transfer Oscar'ı son yarım saatte görme fırsatımız oldu. O kadar sürede bile kalitesini ortaya koydu diyebiliriz genç Brezilyalı için. Direği yalayıp geçen şutu ve Ivanovic'e çıkardığı pas maçın en önemli anlarındandı. Torres'in çizgiden çevrilen topunu da unutmamak gerek tabii fakat Torres onun haricinde yine iyi bir performans ortaya koydu diyemeyiz ne yazık ki.

Ayrıca Di Matteo'daki Bertrand'a her maçta görev verme çabası takdire şayan fakat bunu fazla abartmamak da gerek. Hele ki sol açıkta şans vermek falan anlamsız hareketler. Elimizde Mata varken onu sol açık yerine başka bir yerde kullanmak anlamsız. Forvet arkasında görev aldı bugün Mata fakat o bölgede Oscar veya Hazard çok daha etkili olacaklardır. Ki zaten Oscar oyuna girdikten sonra bunu gayet net gördük. Sağ açıkta ise artık Sturridge'i Chelsea'nin as oyuncusu olarak düşünmeye ve oynatmaya başlanmalı diye düşünüyorum.

Daha önce de dediğim gibi Torres'in arkasında ona gol anlamında destek verecek, skoru değiştirebilecek çok oyuncumuz olsa da asıl golcü mevkisinde Torres'e bir alternatif isim şart. Şu kalan 10 günde bir transfer gelmezse sezon içinde sıkıntı büyük olur. İleride güçlü ve etkili bir oyuncunun gerçekten çok şey değiştireceğini düşünüyorum. Umarım bu konuda çalışmalar yapılıyordur.

Çarşamba günü yine bir lig maçına çıkacağız. Ligin yeni takımı Reading karşısında da fazla zorlanmadan işi bitiririz. Tabii asıl mesele bu takımları mağlup etmek değil. Gerçek gücümüzü test edeceğimiz maçlar da gelecek. O zaman göreceğiz aslında neye ihtiyacımız var ya da nerede sorun yaşıyoruz. Daha sonra görüşmek üzere.



***
Goller: Ivanovic 2; Lampard 7 (pen)

Wigan Athletic (3-4-3): Al Habsi; Alcaraz, Caldwell (k), Ramis; Boyce, McCarthy, McArthur (Watson 80), Figueroa; Moses, Di Santo (Kone 66), Maloney (Gomez 48)

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (k), Cole; Mikel, Lampard; Mata (Meireles 82), E Hazard (Oscar 64), Bertrand; Torres

Hakem: Mike Jones // Seyirci: 19,738

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder