12 Ağustos 2012 Pazar

Community Shield 2012: Chelsea 2 - 3 Man City

Sezonun ilk maçında ilk mağlubiyetimizi aldık. İlk yarıdaki oyun ve skorla yine kötü oynayıp aldığımız maçlardan biri olacak diye düşünsek de ikinci yarıda Man City'nin arka arkaya gelen 3 golüyle her şey sona erdi. İlk yarının sonunda Ivanovic'in gördüğü kırmızı kart defansı büyük sekteye uğratarak yediğimiz gollerde büyük pay sahibi oldu tabii ama genel olarak takımın her anlamda yetersiz olduğu da açıkça gözler önüne serildi ne yazık ki. Pozisyona girmekte, ileride çoğalmakta ve defansta adam tutma konusunda ciddi sıkıntılarımız mevcut. Ligin ilk maçını da haftaya oynayacağız ve bu sorunları nasıl aşacağımız muamma. Zaman içinde çözebilirsek sorun olmaz fakat bu şekilde devam edersek belki ligdeki küçük takımlar karşısında sorun yaşamayız ama büyük takımlardan hep eli boş dönmemiz çok muhtemel olur. Bu sebeple yine 4 veya 5.'liği kovalamaktan başka bir şey yapamayız ligde.

Diğer bir konu ise 3-1 yenikken Hazard'ın çıkarılması ve yerine Bertrand'ın sokulması. Pek akla mantığa yatkın bir değişiklik olmadığı açık. Tamam belki Bertrand çok formda olabilir fakat defansif yönü kuvvetli bir adamın oyuna sokulması ancak skor 3-1 bizim lehimize olsa olabilir. Hazard her ne kadar o ana kadar fazla etki gösterememiş olsa da ofansif bir insanın oyundan alınması bizi ileride daha da bitirdi. Zaten 3-1'den sonra resmen kabullenmiş bir oyun oynadık diyebiliriz. Ya da Man City bizi böyle oynattı da denebilir.

Bakalım lige 1 hafta kala transfer anlamında ne gibi hamleler gelecek kulüpten. Sağ bek ve forvet açıkçası şart. Ivanovic sağ bekte oynatılmamalı kesinlikle. Sırp oyuncu ortanın adamı. Daha ofansif bir isme ihtiyacımız var orada. Ve tabii ki Torres'e bir alternatif oyuncu gerek. Buna Torres'in alternatifi olacağı biri de diyebiliriz performansa bağlı olarak tabii.

Son olarak maçın özet görüntüleri... Daha sonra görüşmek üzere.


***
Goller: Torres 39; Bertrand 80 - Yaya Toure 52; Tevez 58; Nasri 64

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic (KK 41), David Luiz, Terry (k), Cole; Mikel, Lampard; Ramires, Mata Sturridge 74), Hazard (Bertrand 70); Torres

Manchester City (3-4-1-2): Pantilimon; Savic (Clichy DA), Kompany (k), Zabaleta; Milner, Yaya Toure, De Jong, Kolarov; Nasri (Silva 76); Tevez (Dzeko 88), Aguero

Hakem: Kevin Friend // Seyirci: 36,394

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder