26 Aralık 2011 Pazartesi

PL 18. Hafta: Chelsea 1 - 1 Fulham

Ligde arka arkaya aldığımız 3. beraberlik oldu bu. Hiç yapılmaması gereken yerlerde sonrasında çok arayabileceğimiz puan kayıpları yapıyoruz. Son 3 maçta çok rahat bir şekilde alabileceğimiz fakat elimizden kaçırdığımız 6 puanla Man City'nin puan kayıplarını değerlendirip zirveye yaklaşma amacımızı da ne yazık ki gerçekleştiremiyoruz. Böyle sürerse de imkansız gözüküyor zaten. Sorunumuz -özellikle şu son 2 maçta- büyük oranda ilk yarıda gol bulamamamıza ve bir gol bulduktan sonra da rakibi oyundan tamamen koparmak için ikinci gole gitmekte fazla direnmememize bağlı (Bu ikincisinin bu maç için geçerli olduğu fazla söylenemez çünkü attığımız golden kısa bir süre sonra saçma bir pozisyondan buldular golü). Özellikle bu maça bakacak olursak ilk yarıda birçok etkisiz pozisyon yakaladık fakat 15. dakikada Torres'le yakaladığımız net gol şansı hariç ilk 45'te şöyle elle tutulur pozisyonumuz yok. İkinci 45'in hemen başında golü bulmamızla maçtaki etkinliğimizi arttırsak da tüm devre boyunca buldukları tek pozisyonu gole çeviren Fulham'ı ikinci yarıdaki o kadar pozisyonumuza rağmen deviremedik. Özellikle 64'te Sturridge ve Malouda'nın yakaladığı pozisyonlar, son dakikalardaysa tüm oyuncularımızdan gol için gelen muhteşem katkı ne yazık ki galibiyeti getirecek gol için yeterli olmadı. Drogba'nın oyuna girmesiyle yakaladığı pozisyonlar da harikaydı ve atsa 150. golüne ulaşacaktı Chelsea'deki ama o da başaramadı. Bunların hepsi birleşince de Chelsea, yine hüsranla ayrılmış oldu sahadan...

3 maçtır aldığımız 1-1'le sonuçlanan beraberlikler üzücü skorlar şüphesiz. Fakat yine de 11 puanlık fark kalan 20 haftada kapanmayacak şey değil. Böyle gitmeye devam edersek imkansız ama değiştirmek bizim elimizde. Mesela bu maçta Mata'yla bulduğumuz gol çok güzeldi, çok klastı. Fakat önemli olan bunların sayısını arttırabilmek. Bu sezon Sturridge'den başka gol yollarında katkısını gördüğümüz adam akıllı kim var? Hiç kimse. Torres'in bugün goldeki katkısından söz edebiliriz fakat yine de yetersiz performanslar ortaya koyuyor oynadığı maçlarda. Drogba'ysa yaşına göre iyi çabalıyor, kimi zaman kritik goller de buluyor fakat onun katkısı da yeterli değil. Orta sahada Lampard artık 90 dakikayı çıkaramaz oldu. Oynadığı dakikalardaysa çok bir şeyini görüyor değiliz açıkçası. Peki Mata onun görevini devralabilir mi? O da muamma ne yazık ki. Belli bölgelere birkaç takviye şart. Ama öyle Avrupa'nın orta-üst düzey arası takımlarından çıkıp gelmiş isimler değil. Gerçekten Chelsea'ye yakışır, ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde bize büyük katkı sağlayacak oyuncular olmalı transfer edeceklerimiz. Tamam Torres'e büyük paralar harcandı ama olmadı işte. Adamın tek görevi olan "gol atmak" eylemini gerçekleştiremiyor. Kaç maçtır yedek kulübesindeydi, bugün oynadı yine bir şey yok. Bugünkü gol pozisyonundaki katkısını bu cümleye karşı tez olarak sunamayız çünkü Torres gibi bir oyuncudan çok çok daha fazlasını bekliyor bu taraftar ve haklı da. Neyse, kısacası skorların ve bu inişli çıkışlı grafiğin böyle gitmemesi gerektiğini AVB de gayet iyi biliyordur ve ara transfer sezonunda gerekli takviyeleri yapacaktır.

Sıradaki maçımız Aston Villa ile yine kendi sahamızda. Yeni yıl arifesinde Stamford'dan güzel bir skorla ayrılmak ve yeni yıla galibiyetle girmek tek dileğimiz. Bakalım nasıl bir sonuç alacağız... Daha sonra görüşmek üzere.

***
Goller: Mata 46 - Dempsey 55

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa (Ferreira 80), D Luiz, Terry (k), Cole; Meireles, Romeu, Lampard (Malouda 61); Sturridge (Drogba 70), Torres, Mata

Fulham (4-3-3): Stockdale; Kelly, Senderos, Hangeland, J A Riise; Dembélé, Murphy (k), Dempsey; Ruiz, Sa (Kasami 81), Frei

Hakem: Keith Friend // Seyirci: 41,548

6 yorum:

  1. Bu aralar Italyan medyasında sık sık gündeme gelen Cavani ve Hamsik transferleri Chelsea için belki de kurtuluşun reçetesi...

    Chelsea'nin 2 oyuncu için 100 ml euro önerdiği söyleniyor.Napoli'nin Universidad Chile'nin yıldızı Vargas'ı alması da bu transferlerin gerçekleşebileceğini gösteriyor.

    Hamsik-Meireles-Lampard-Mata dan oluşacak orta saha ve ileride Drogba-Cavani ikilisi Chelsea'yı eski parlak günlerine döndürür.

    YanıtlaSil
  2. İki sorum olacak özellikle bu sitenin yöneticisinin görüş ve yorumlarını merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim. Birincisi yaşı itibariyle Lampard'ın bir maç oynayıp bir maç oynamaması normal ama iyi oynamasına rağmen neden oynamadığı yada ilk 11 çıkmadığı maçlar City Tottenham gibi büyük maçlar oluyor.Defansa yardım ediyor iyi pas veriyor golcüde üstelik yerine oynattığıda Meireles,Lampard ile kıyas edilemez.Bence Lampardın orta sahada yapacaklarını Matada yapabildiğinden oyun kurucumuzu Lampard yerine Mata yaptı ama iki oyun kurucu olsa daha iyi olmaz mı Matayı Lampard yerine geçirdi, köşe vuruşu serbest vuruş penaltı artık Matanın görevi ve BUNLAR ÇOK ÜZÜCÜ.LAMPARD HEM YEDEK HEMDE OYNASA BİLE KÖŞE VURUŞU SERBEST VURUŞU HEP MATA KULLANIYOR. ÜSTELİK LİGDEKİ 150. GOLÜNE 3 GOL KALMIŞKEN...Kötü oynasa anlarım yoksa Meileres Portekizli diyemi onu oynatıyor.

    YanıtlaSil
  3. İkinci sorum:Mourinho dün Interdeki gibi Şampiyonlar Ligi ve LA Ligayı kazanır kazanmaz İngiltereye Ferguson gibi uzun süreli döneceğini açıklamış. İngiliz basını ise Mourinhonun Fergusondan sonra Uniteda geçeceği üzerinde ısrarlı.Hani Chelseaye göre Uniteddaki teknik direktör daha serbest ve yetkili ya.Halbüki kendini ispatladığından bize gelse Madriddeki gibi Abramovic ona tam yetki verir.Interdeyken birgün chelseade yarım kalan işimi(şampiyonlar ligi) tamamlayacağım demişti.SİZCE MOURINHO HANGİ TAKIMA GİDER ÇÜNKÜ GİDECEĞİ TAKIM KUPADAN KUPAYA KOŞAR BİZE GELSE 20 YILDIR UNITED ÜSTÜNLÜĞÜ BİZE GEÇER VE ŞAMPİYONLAR LİGİNİ BİLE KAZANIRIZ.HANİ UNITED 4 YILDA 3 KERE FİNALE ÇIKMIŞTIYA.ONU ÇOK SEVEN TARAFTARA RAĞMEN UNITEDA GİDER Mİ?GÖRÜŞLERİNİZ NEDİR?

    YanıtlaSil
  4. öncelikle lampard konusunda avb en doğru olanı yapıyor bence. artık tam bir 90 dakikayı kaldıramaz oldu lampard. sonuç olarak avb'nin yavaş yavaş onun görevlerini başka bir oyuncuya devretmesi de chelsea'nin geleceği adına çok akıllıca bir hareket... mourinho konusunda ise sadece ingiltere'ye geri dönmek istediğini biliyorum. chelsea'ye gelebilme ihtimali de var ama manu'ya gideceğini pek sanmıyorum açıkçası. bakalım, daha madrid'deki işi bitmiş değil. oradaki misyonunu tamamladıktan sonra nereye gideceğini göreceğiz.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim sana katılıyorum sadece Lampard'ın dinlendirildiği maçların büyük maç değil küçük maç olması gerektiğini düşünüyorum. Yaşından dolayı bir maç oynayıp 1 maç oynamazsa daha iyi performans sergiler oynadığı maçlar ise büyük maç olmalı. Dediğinde doğru 2009-2010 sezonuna kadar süren müthiş performansı geçen sene bitti eskisi gibi değil takımın en önemli ve en skorer ismi olduğundan alternatifi bulunmazsa eskisi gibi olmadığı şimdilerde ve ileride büyük sıkıntı çekeriz.

    YanıtlaSil
  6. Mourinhonun bize gelme ihtimali bile heyecan verici yine 2 sene önceki gibi ligde zirvede olur ve Şampiyonlar liginin en büyük favorilerinden sayılırız. Kendisinin sözlerine göre hedefi İtalya İngiltere ve İspanya takımlarıyla ligde ve Avrupada kupalar kazanmak sonra Ferguson gibi uzun süreli İngilterede kalmak ve Portekizi Avrupa ve Dünya şampiyonu yapmak. Eğer uzun süreli Chelseaye gelirse 90lı yıllardan beri süren Manchester üstünlüğü bize geçer. KEŞKE GELSE HEM TAKIM HEMDE OYUNCULARIN İSTİKRARI İÇİN BÖYLE BİR İSİM ŞART.

    YanıtlaSil