13 Aralık 2011 Salı

PL 15. Hafta: Chelsea 2 - 1 Man City

Stamford Bridge'de harika bir karşılaşma oldu... İlk mağlubiyetlerini tattırdık zirvedeki Man City'ye. Bizse zorlu dönemeci (Newcastle-Valencia-Man City) 3'te 3'le geçmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ligde 15. maçları bitirirken zirveyle puan farkını 7'ye indirip 3. sıraya yerleşmiş bulunmaktayız. Bu yarışa daha da dahil olabilmek için umarım Man City'ye uzun süre etkisinden kurtulamayacakları sağlam bir moral bozukluğu kazandırabilmişizdir...

Maçın başındaki belirli bir süre hariç geri kalan her dakika çok iyiydik. İlk dakikalar bizim için sıkıntılı geçti ve daha ikinci dakikada topu kalemizde görünce moraller biraz düştü. Bir süre etkili pozisyon bulmakta zorlandık ve ucuz pozisyonlarla gitmeye çalıştık Man City kalesine. Fakat ilk yarım saatin sonunda Meireles ile bulduğumuz gol her şeyi bizim lehimize çevirdi diyebiliriz. Bunun ardından daha da etkili pozisyonlar bulmaya başladık. Man City'nin maç başındaki etkinliğini de azalttık böylece. İkinci yarıya daha iyi başlayan taraf da bizdik. İkinci gol geldi geliyor dedirten ataklar yakalarken öne geçmek için bayağı bir zorladık. Clichy'nin kırmızı kartı ikinci gol için şansımızı daha da arttırdı ve nihayetinde 80. dakikada Lescott'un ceza sahasında topa elle müdahalesiyle penaltıyı kazandık. Oyuna sonradan giren Lampard sert bir şutla topu ağlara yolladı ve takımımızı öne geçiren golü buldu. Maçın başındaki kötü dakikalarımızı saymazsak tam anlamıyla hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bu yarıştan erkenden kopacak bir takım olmadığımızı namağlup lidere ve diğer herkese gösterdik.

Oynayan her oyuncumuz iyi mücadele gösterdi. Hepsine teşekkürler. Sturridge eski takımına karşı çok iyiydi. Özellikle ilk gol pozisyonumuzda harikaydı. Ramires ve Meireles de aynı şekilde iyi performans gösteren oyuncularımız oldular. Rakip Man City'de de Agüero'nun özellikle maçın başındaki performansı harikaydı. Fakat devamını getiremediler ve biz, maçın genelinde daha iyi oynayan, daha iyi mücadele eden taraf olarak karşılaşmayı aldık.

Hafta arası maçımız yok. Haftaya Cumartesi lig maçında Wigan deplasmanında olacağız. Bu güzel gidişatı devam ettirmek bizim elimizde. Liderle puan farkını azaltmak, zirveye daha da yaklaşabilmek için kayıpsız gitmemiz şart. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak maçın özeti...


***
Goller: Balotelli 2 - Meireles 33; Lampard 81(PEN)

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa; Ivanovic, Terry (k), Cole; Ramires, Romeu, Meireles (Lampard 72); Sturridge (Mikel 87), Drogba, Mata (Malouda 83)

Man City (4-4-2): Hart; Zabaleta, Kompany (k), Lescott (Dzeko 85), Clichy (KK 57); Silva (De Jong 75), Barry, Y Touré, Milner; Balotelli, Agüero (K Toure 63)

Hakem: Mark Clattenburg // Seyirci: 41,730

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder