7 Aralık 2011 Çarşamba

ŞL: Chelsea 3 - 0 Valencia

Ve son 16 kuralarına grup lideri olarak gidiyoruz... Tam istediğimiz gibi bir gece oldu. Valencia karşısında evimizde güzel bir oyun çıkardık ve Newcastle karşısında aldığımız skoru tekrarladık. Bu gecenin sürpriz haberi ise Belçika'dan geldi. Son maçlara grup lideri olarak giren Leverkusen, Genk karşısında puan kaybedince son anda liderliği devraldık ve öyle de kapattık grup faslını Şampiyonlar Ligi'nde. Şimdi çeyrek final öncesi rakibimizin kim olacağını bekliyoruz...

İkinci yarının ortaları dışında tüm 90 dakika çok iyi bir performans sergiledik. Chelsea'ye yakışır bir top oynadık diyebiliriz bu akşam. Fakat topu ayağımızda tutma konusunda o kadar başarılı değildik ne yazık ki. Buna rağmen çoğu zaman kontra ataktan başlattığımız birçok net pozisyon yakaladık ve yakaladığımız pozisyonlardan 3 tanesini de Drogba ve Ramires ile değerlendirmesini bildik. Maçın hemen başında Drogba ile bulduğumuz gol bize devamını getirtecek gücü ve morali verdi. Ardından 21. dakikada Ramires ile ikinci golü bulunca rahatladık. Ve kapanışı yapan 75'te yine Drogba oldu. Newcastle maçında olduğu gibi bugünün de en iyileriydiler Drogba-Mata ikilisi. Özellikle Drogba'yı ayakta alkışlamak gerek. Bu yaşına rağmen Torres'i artık antrenmanlarda nasıl sürklase ediyorsa ilk 11'deki yerini kaptırmıyor. Antrenmanlarla da kalmıyor, maçlarda da iyi ki Drogba oynuyor dedirten performanslar sergiliyor. Gerçekten tebrikler. Bugün yorgun olmasaydı hat-trick'e de giderdi fakat Newcastle maçının da verdiği yorgunlukla koşacak hali kalmamıştı artık ikinci golden sonra. Umarım bu şekilde, her maç atacağı, attıracağı gollerle takıma katkısına devam eder.

Mata ve Drogba dedik bugünün en iyileri için ama tüm takım çok iyiydi gerçekten. Özellikle son 3-4 maçtır formayı kaptırmayan Romeu bölgesine iyice oturmuş durumda. Bir süre daha geçtikten sonra defans-orta saha arasında çok sağlam ve o bölgeyi yöneten bir genç oyuncuya sahip olacağımız kesin. İlk geldiği günlerde forma bulma konusunda sıkıntı çekiyordu ama artık o takıma, takım da birbirine yavaş yavaş alışmış durumda. Böyle devam ederse de Essien gelene kadar, belki sonrasında da o bölgedeki görevini sürdürmeye devam edecektir Romeu.

Nihayetinde 11 puanla E Grubu'nu tamamlamış olduk, son 16'daki rakibimizi öğrenmeyi bekliyoruz. Bundan 2 maç önce demiştim çok zorlu maçlar bizleri bekliyor diye. İkisini atlattık başarılı bir şekilde. Şimdi sırada belki de en zoru var. Lig lideri Man City'yi ağırlayacağız evimizde. Alınacak galibiyet takımı iyice ateşler şüphesiz. Bakalım, nasıl bir sonuç çıkaracağız göreceğiz. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Goller: Drogba 2, 75; Ramires 21

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (k), Cole; Ramires (Mikel 64), Romeu, Meireles; Sturridge, Drogba (Torres 76), Mata (Malouda 82)

Valencia (4-4-1-1): Diego Alves; Barragan, Rami, Victor Ruiz, Jordi Alba (Aduriz 54); Feghouli (Pablo Hernandez 64), Costa (Parejo 75), Albelda, Mathieu; Jonas; Soldado

Hakem: Gianluca Rocchi (İtalya)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder