20 Kasım 2011 Pazar

PL 12. Hafta: Chelsea 1 - 2 Liverpool

Gidişat hiç iyi değil... 2002'den bu yana lig maçlarında, sahamızda üst üste iki kez yenildiğimiz olmamıştı; bugün o da oldu. Galibiyet golünü ararken son dakikalarda gelen eski Chelseali Glen Johnson'ın golüyle yıkıldık. Zirvenin bir üç puan gerisine daha düştük ve tam tamına 12 puan fark var Man City ile aramızda. Bu fark kapanır mı göreceğiz ama bu gidişin Chelsea'ye yakışmadığı kesin.

Maç ilk yarı itibariyle Liverpool'un, ikinci yarısı itibariyle de Chelsea'nin lehineydi. Her ne kadar topu ayağımızda tutup pozisyona girmek için çabalasak da saçma bir hatadan yedik ilk golü, daha doğrusu bu şansı rakibe sunduk. Cech gereksizce ve defansı zor durumda bırakırcasına Mikel'e verdi pasını. Rakipten baskıyı yiyen Mikel topu kaybetti ve hazırlıksız yakalanan defansımız hiç bir şey yapamadı. Bu golden önce maçın henüz 19. dakikasında Drogba'yla kaçırdığımız ve Reina'nın yerinden dahi kıpırdayamadığı frikiği gole çevirebilsek bugün her şey muhtemelen daha farklı olurdu ama ne yazık ki olamadı. İkinci yarı ise dediğim gibi daha etkili olduğumuz ve daha fazla şans yakaladığımız bir devre oldu. Oyuna devre arasında giren Sturridge, Malouda'nın güzel pasında yine yükselen kalitesini ve yeteneğini konuşturup 54'te beraberliği yakalamamızı sağladı. Zaten bu golden sonra da sağlam bir şekilde gitmeye başladık Liverpool kalesine. Çabaladık, fakat bir türlü ikinci golü bulamadık. Kimi pozisyonları biz değerlendiremedik, kimilerindeyse Reina çok başarılıydı. Yorgunluğun da etkisiyle durulduğumuz maçın son dakikalarında Glen Johnson, zaten bugün pek de iyi olmayan defansımızı alt edip takımını öne geçirmeyi bildi. Sağ kanattan iyi geldi, içeriye sokulup golünü attı eski Chelseali. Galibiyet için uğraşırken, üstelik kimi dakikalarda çok da yaklaşmışken, son 4 dakikada en azından 1 puanı kurtarabilmek için oynamamız çok üzücüydü. Nihayetinde Liverpool'a 2-1 yenilerek sahamızda üst üste ikinci mağlubiyetimizi almış olduk. Bu sezon bir ara tutturduğumuz gidişattan eser yok gerçekten de. Hep övündüğümüz defansımız ve Cech'ten bir süredir kötü performanslar izliyoruz. Durum üzücü. Ne yapıp yapıp bu durumdan kurtulmak ve arka arkaya galibiyetlerle çok uzaklaştığımız zirveye yaklaşmak şart.

Çarşamba günü Almanya'dayız. Yolumuza Şampiyonlar Ligi'nde Bayer Leverkusen maçıyla devam edeceğiz. Zorlu bir deplasman olacak. Grupta lideriz fakat ilk 3 sıranın puanları birbirine çok yakın. Galibiyetle dönmek, zirvedeki yerimizi sağlamlaştırmamız ve moral bulmamız adına önemli. Umarım gerçekleştiririz. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak maçın golleri...


***
Goller: Sturridge 54 - Rodriguez 34; Johnson 87

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (k), Cole; Ramires (Meireles 83), Mikel (Sturridge DA), Lampard; Mata, Drogba (Torres 83), Malouda

Liverpool (4-2-3-1): Reina; Johnson, Skrtel, Agger, Jose Enrique; Lucas, Adam; Maxi (Downing 77), Bellamy (Henderson 65), Kuyt (k); Suarez (Carroll 89)

Hakem: Lee Probert

2 yorum:

  1. Tam bir rezillik. 8 senedir evimizde M.United’a üstünüz. Deplasmandada hemen hemen berabere. Diğer büyük takımlara karşıda genelde üstünüz. İlk defa büyük maçlarda bu kadar kötü sonuçlar alıyoruz. Asla bahanesi olamaz bu oyunla şampiyonlar liginde son 8’e kalırsak sürpriz olur. Bu kadar kötü defans dünyada diğer hiçbir büyük takımda yok. Liverpool ve Arsenal’a evimizde yenildik United’a da deplasmanda geriye City ve Tottenham kaldı eğer bu iki maçı kazanamazsak AVB istifa etmeli. United maçında olağanüstüydük ama diğer iki maçta felaket.Birde AVB utanmadan beni gönderemezsiniz çünkü beni almak için zaten 15 milyon avro ödediniz bir daha ödeyemezsiniz dedi yerini garanti gördüğü için bu sene takımın 0 olan motivasyonunu Ferguson gibi düzeltemez.

    YanıtlaSil
  2. Ama tek sorumlusu Abramovic. En az kazandığımızın yarısı kadar kupa kazanabilirdik ama kendi hatalarını teknik direktörde buluyor ve onları çoğu kez boş yere gönderiyor.Geçen sezon Terry Lampard ve Alex aynı zamanlarda sakattı Drogba ise hasta ve yedekte olsa iyi olan birçok yıldızımız gönderildiği için yerleri doldurulamadı iyileştiklerindede kadro derinliği olmadığından rotasyon yapamadık. Ancak ikinci yarı Torres ve Luiz'i alabildik ama olan oldu çoğu kupada iddamız azaldı zaten Torres takıma adapte olamadı. Ve sırf kadro derinliği olamadığından koca sezon elimiz boş döndük. Ancelotti Ballack gibi yıldızların gitmesini istemedim Abramovic istedi dedi. Ve başkan kendi hatasını Ancelotti'ye bağladı ve iğrenç şekilde kovdu bu sene kadro derinliği var ama eksiğimiz takımın motivasyonu ve yıldızların idaresi ve bu konuda Ancelotti dünyanın en iyilerinden. Nasıl Drogba gibi sorunlu futbolcuyu adam etti ve 2009-2010'da patladı ve 2010-2011'de forma savaşı verdi. Normalde drogba ilk 11'de başlamasa sorun çıkarıyordu. İki sezonumuz ziyan oldu bu sezon 7'de 7 yapabilecekken ligde 12 puan gerideyiz ve geçmemiz gereken 6 takım var. Bence 6 ayda kötü durumdaki chelsea'yi adam eden FA Cup'ı kazandıran, sadece 1 maç mağlubiyet yaşatan, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde hakem skandallarıyla Real Madrid'i 6-2 yenen Barça'ya iyi oynasakta elenerek finale bizi yaklaştıran Hiddink gelmeli.

    YanıtlaSil