27 Kasım 2011 Pazar

PL 13. Hafta: Chelsea 3 - 0 Wolves

Beklenen ve bizim arzuladığımız şekilde bir karşılaşma oldu. Normal şartlarda alınması gereken sonucu ve puanı aldık. Man City'nin puan kaybetmesiyle de zirveye 2 puan yaklaşmış olduk, fakat fark hala çok fazla. Sezonun başında hedefimiz şampiyonluktu ama bu hedef yavaş yavaş "ilk 3'ü zorlamak" şeklinde değişmekte ne yazık ki. Takımımız Abramovich dönemindeki en kötü sezon başlangıcını yapmış olsa da bunu değiştirmek arka arkaya alacağımız galibiyetlere bakar. Umarım bu serinin ilki de bu galibiyet olur.

45 dakikada bitirdiğimiz maçlardan birini oynadık yine. İlk yarıda bulduğumuz 3 golle karşılaşmaya son noktayı da koymuş olduk. İkinci yarıyı formalite gereği oynasak da ilk yarıdaki güzel oyunumuzu sürdürüp gol pozisyonları bulmaya devam ettik. İlk 45'e tekrar dönecek olursak ilk golü 6. dakikada kaptanın kafasından bulduk. Ardından 28'de karşılaşmanın şüphesiz en iyisi Sturridge'le durumu 2-0 yaptık. İlk yarının sonlarına doğru da Mata'nın ayağından skoru belirleyen golü bulduk. 90 dakikanın her anında, her anlamda bizim üstünlüğümüzün olduğu bir maç oldu kısacası. Yani olması gerektiği gibi... Bu maçın asıl konuşulması gereken ismine gelirsek... Sturridge, aslında sadece Wolves maçının değil 2011/12 sezonunun en iyi Chelsealisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Drogba, Torres ve Anelka'nın bu sezon ligde attıkları toplam gol sayısı 4, Sturridge'inse tek başına 6... Durumu çok net özetleyen bir istatistik. Arada birkaç kötü maçı olsa da genel olarak bu sezon şimdiye dek Chelsea'ye çok iyi katkı yaptı, yapmaya da devam edecektir bir aksilik olmazsa. Zaten Drogba ve Torres'in yaptığı katkı da o seviyede olsaydı şimdi Man City ile zirve yarışında olurduk. Ama "olsaydı"larla konuşmak anlamsız tabii. Neyse, nihayetinde evimizdeki bu rahat karşılaşmadan 3 puan alarak ayrıldık ve lig tablosundaki puanımızı 25'e yükselttik. Böylece Leverkusen mağlubiyetinin moral bozukluğunu biraz da olsa üzerimizden atmış olduk ve hafta içi oynayacağımız Liverpool maçına daha moralli gidiyoruz.

Şimdi sırada, dediğim gibi Carling Cup çeyrek final mücadelesinde Liverpool ile karşılaşacağız. Geçen haftaki lig mağlubiyetinin karşılığını vermek için iyi fırsat. Tek ayaklı karşılaşmayı evimizde oynuyoruz. Bu şansı iyi değerlendirip yarı final biletini almalıyız. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak maçın özeti...


***
Goller: Terry 6; Sturridge 28; Mata 44

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic (Bosingwa 76), Luiz, Terry (k), Cole; Ramires, Romeu, Meireles (Lampard 69); Sturridge, Drogba (Torres 76), Mata

Wolves (4-2-3-1): Hennessey; Zubar (Forde 75), Johnson (k), Berra, Elokobi; Henry, Milijas (Ebanks-Blake 37); Jarvis, Edwards, Ward; Fletcher (Guedioura 83)

Hakem: Lee Mason // Seyirci: 41,648

1 yorum:

  1. Maçın adamı kesin Mata'ydı. Torres'in Man. Utd. maçındaki gibi bol pozisyona girmesi için daha çok ara pa gerekli. Bütün küçük takımları yendik ama tüm büyük takımlara yenildik düzeltmemiz gereken bu. Unutmayın büyük maçlarda kazanamayıp da şampiyon olan çok azdır. Bursa büyük takımları yendi şampiyon oldu Sivas yenemedi şampiyon olamadı 2009-2010'da United'ı yenip şampiyon olduk. Lampard da 5 lig golü atınca ligdeki 150. golü ile tarihin en golcü 5. oyuncusu olacak bakalım hangi maçta 150. golünü izleyeceğiz...

    YanıtlaSil