2 Kasım 2011 Çarşamba

ŞL: Genk 1 - 1 Chelsea

Yeterince iyi olmadığımız bir akşamdı. Şanssızdık da... Devre arasına çok rahat bir 3-0'la gidebilir ve maçı orada bitirebilirdik ama olmadı. Herkesin Chelsea için formalite maçı niteliğinde olacak diye düşündüğü karşılaşmadan, Belçika'dan 1 puanla dönüyoruz. Valencia'nın Leverkusen karşısında galip gelmesiyle zirvedeki yerimizi koruyoruz fakat ilk üç takım arasındaki puanlar oldukça yakın. Son 2 maçta her şey olabilir fakat Chelsea'nin gruptan lider olarak çıkması tabii ki kuvvetle muhtemel olan ve tek isteğimiz. Umarım bu sonuca ulaşırız.

Maça kısaca bakalım... Maçın ilk 20 dakikasında ciddi derecede yetersiz bir performans ortaya koyduk. Grup lideri olarak grup sonuncusu karşısında doğru düzgün gol pozisyonuna bile giremiyorduk. Fakat Ramires'in 25. dakikada gelen golüyle öne geçtik ve rakip kaleyi daha rahat zorlamaya başladık. Yukarıda da dediğim gibi Ramires'in golünün ardından Meireles'in direkten dönen şutu ve Luiz'in kaçırdığı penaltıyla durumu 3-0 yapmaya inanılmaz yaklaştık fakat şans izin vermedi. 1-0'la soyunma odasının yolunu tuttuk... İkinci yarıda ise birkaç pozisyon dışında yine o maçın başındaki Chelsea sahadaydı. Ciddi anlamda kötüydük. Chelsea'ye yakışmayacak bir maç oldu çoğu bölümü itibariyle, fakat şanssızlık da tartışmasız yakamızdaydı. Ramires'in ve Meireles'in %100 gollük kafa şutları, Lampard ve son dakikalarda Malouda'nın kaçırdığı şutlar... Bunlar gole en çok yaklaştığımız ve şanssız olduğumuz pozisyonlardı. Yine de Chelsea tüm bunlara rağmen kazanmalıydı ama o seviyede bir Chelsea de yoktu sahada. 25'te attığımız gole 60'ta cevap veren Genk'e hak ettiğini veya olması gerekeni veremedik ve 1-1 ayrıldık Belçika'dan.

Torres bugün Ramires'in golüne verdiği pas haricinde vasat bir oyun ortaya koydu. İyiye gidiyor diyorduk, fakat bugün onu göremedik. Ramires, Meireles ve Malouda bu maçın iyi isimleriydi ama galibiyet için yeterli olamadılar. Yediğimiz gole bakacak olursak bize yakışmayacak bir defans sergiledik o pozisyonda. İçeri kateden/tutulması gereken tek adam Vossen olmasına rağmen ceza sahasındaki beş oyuncumuz sadece gelen ortayı ve golü izlemekle yetindi. Şu dakikadan sonra yapılacak bir şey yok. Olan oldu, yolumuza devam edeceğiz.

Söylediğim gibi gruptaki liderliğimiz devam ediyor... 8 puanla zirvedeyiz. İkinci Leverkusen 6, Valencia'nın ise 5 puanı mevcut. Ligdeki mağlubiyetlerden sonra Genk karşısında moral buluruz dedik, olmadı. Sırada Blackburn deplasmanı var. Cumartesi günü oynanacak karşılaşma ligin zirvesinden erkenden kopmamamız için önemli. Galibiyeti alıp tekrar kendimize gelmemiz şart. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak maçın özeti...



***
Goller: Ramires 25; Vossen 60

Genk (4-4-2): Koteles; Vanden Borre, Hyland, Nadson, Ngongca; Buffel (Ndabashinze 68), Camus, Tozser (k), De Bruyne; Vossen (Barda 86), Nwanganga (Limbombe 81)

Chelsea (4-3-3): Cech (k); Bosingwa, Ivanovic, David Luiz, Cole; Ramires (Lampard 65), Romeu (Mata 76), Meireles; Anelka (Sturridge 65), Torres , Malouda

Hakem: Svein Oddvar Moen (Norveç) // Seyirci: 22,584

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder