29 Ocak 2011 Cumartesi

FA Cup 4. Tur: Everton 1 - 1 Chelsea

Rövanşa gidiyoruz... Bu zorlu deplasmandan beraberlikle dönmek kötü değil. Fakat performans olarak istikrarsız gidiyoruz. Sürekli geliştirmek yerine bu maçta Blackburn ve Bolton maçlarına göre biraz düşürdük. Ama deplasman performansları arasında düşündüğümüz zaman iyi bir iş çıkardık. İkinci maçın Stamford'da olması da avantaj tabii. Umarım Everton'ı evimizde devirip 5. turla yolumuza devam ederiz.

Maça kısaca bakacak olursak ilk yarı son 2-3 maçta da olduğu gibi sıkıcıydı. Bir taraftar olarak sadece golsüz geçtiği için değil oyun olarak da fazla zevk almadım. Ama ilk yarıdan aklımda kalan bir Evertonlı taraftarın ayıbı var. Maçı izleyenlerin gözünden kaçmamıştır sanıyorum ama önemseyenler de fazla yoktur. Ama benim için böyle bir hareket şerefsizlik! Maçı izlemeyenler veya izleyip de dikkatini çekmeyenler için anlatmak istiyorum. Topun kornere çıktığı bir pozisyonda top, köşe direğinin oradaki bir Evertonlı taraftara gitti ve eline alıp Malouda'nın gelmesini bekledi. Ve sonrasında da Malouda topu almak için elini uzattığında topu yan tarafa doğru atıp güldü. Böyle hareketler olur, futbol bu diyebilirsiniz ama bence büyük ayıptır evine gelen bir misafir takım oyuncusuna böyle bir hareket yapmak. Ayrıca burada Malouda'nın hiçbir tepki vermemesini de kutluyorum. Başka bir futbolcu olsa o taraftara neler yapardı. Örnekleri var, biliyoruz (Cantona'nın Kung Fu hareketi :)).

Neyse çok da önemli değil aslında... Ama bu ayıbı da göz ardı etmemek gerek. İlk yarı genel olarak Everton'ın fazla pres yaptığı ve ama iki takımında çok önemli pozisyonlarının olmadığı bir 45 dakika oldu. Asıl olay ikinci 45'te... Everton'ın çok iyi başladığı yarıda biz de defansif olarak çok iyiydik ve bütün atakları savuşturmayı bildik. Sonunda bütün organize geliştirdikleri ataklardan eli boş dönen ve dayanamayan Evertonlı oyuncular çareyi kendilerini yere atıp duran toplardan pozisyon yaratmaya çalışmakta buldular. Onlardan da fazla bir şey çıkmadı. Fakat en sonunda kornerden Saha'nın kafasıyla golü buldular. Durum 1-0 oldu. Bundan sonra ise o ana kadar oynadıkları presli oyunu bırakıp geriye çekildiler. Biz de o ana kadar ofansif olarak iyi olmasak da bundan sonra kendimizi göstermeyi bildik ve sonradan oyuna giren Kalou'yla harika bir gol bulduk. Sonucu eşitledik. 1-1'den sonra da ataklarımızı kesmedik ve maçın bitmesine 5-6 dakika kala Ramires'le bir güzel şut şansı daha bulduk fakat direk, gole izin vermedi. Ve nihayetinde maçı rövanşa taşımış olduk.

Dediğim gibi maçın geneline bakacak olursak defansif olarak harika bir maç çıkardık. Ivanovic ve Terry her zamanki gibi çok iyilerdi. Fakat ofansif olarak da son 15-20 dakika dışında çok yetersiz kaldık diyebiliriz. Kalou'nun girmesi ve Everton'ın presi bırakmasıyla etkinlik gösterebildik. Ama yetersiz tabii... Daha kritik maçlarda bu oyun yetmeyebilir. Tamam, defans çok iyiydi ama ileride de bir o kadar iyi olmak gerek.

Salı günü ligde yine zorlu bir deplasmana çıkacağız. Bize Stamford'da ağır bir yenilgi yaşatan Sunderland'i bu sefer de biz onları evlerinde devirerek rövanşı almalıyız. Daha sonra görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder