29 Aralık 2010 Çarşamba

PL 20. Hafta: Chelsea 1 - 0 Bolton

Sonunda... Yaklaşık 1,5 aydır beklediğimiz o galibiyet geldi. Ve de gayet güzel denebilecek bir performansla. Bu performans kesinlikle artık böyle skorların geleceğinin göstergesi. Umuyorum öyle olur.

Kısaca maçtan bahsedecek olursak ilk yarı iyi bir oyunla ve geliştirebildiğimiz ataklarla gole gitmeye çalıştık fakat Bolton izin vermedi. İkinci yarı ise daha istekliydik ve ataklarımızı sıklaştırdık. Ve sonunda muhteşem ve bugünü milat kılabilecek o golü bulduk. Essien topu ileri çok iyi taşıdı ve ardından Drogba'ya verdi (sanıyorum orada bir ofsayt vardı fakat hakemin görmemesi iyi oldu). Drogba da topu Malouda'yla buluşturdu ve onun ayaklarından golü bulduk. Gerçekten bir izleyici olarak uzun zaman sonra bir maçta bizi öne geçiren golün heyecanını hissetmek çok güzel bir duygu. Bu maç dediğim gibi umuyorum çok uzun sürecek bir galibiyet serisinin ilki olur. Neyse... 60. dakikada Malouda'yla golü bulduktan sonra da birçok pozisyon yakaladık fakat değerlendiremedik. Rakibin de bulduğu çok kritik pozisyonlar vardı. Özellikle attığımız golden 1 dakika sonra kaçırdıkları muhteşem bir şut vardı ki atsalar belki her şey daha farklı olabilirdi. Ama tabii iyi ki atamadılar.

Bu maç gerçekten çok önemliydi. Aldık... Bu galibiyet çok şey katacak tüm takıma. Artık tam anlamıyla başlıyoruz. Çünkü performans onu gösteriyor. Gerçekten devamı gelecek bunun. Şimdi önümüzde Pazar günü yine Stamford'da Aston Villa maçı var. Ivanovic bugün gördüğü sarı karttan dolayı o maçta kart cezalısı durumuna düştü. O olmayacak. Büyük ihtimalle onun yerine Ferreira'yı kullanacaktır Ancelotti. Belki de Bruma'yı kullanır ama sanmıyorum. Bakalım, göreceğiz. Hafta sonu görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder