4 Aralık 2010 Cumartesi

PL 16. Hafta: Chelsea 1 - 1 Everton

Yine puan kaybı. Alıştık artık. 3 maçlık puan kaybı serisi bununla birlikte 4'e çıktı. Ayrıca Arsenal'in Fulham'ı mağlup etmesiyle 3. sıraya düştük. Sezon başını hatırlıyorum da öyle bir başlangıç olamaz demiştim. Muhteşemdik. Bir de şimdiye bakıyorum. İnanılmaz gerçekten. Böyle bir dengesizlik pek fazla görülen bir şey değildir sanıyorum.

Maça gelecek olursak, ilk yarı gayet iyi denebilecek, topa genel olarak hakim olduğumuz bir 45 dakika oldu. İki takımında iyi mücadele gösterdiği, çoğunlukla bizim ataklarımızla geçen devrede sonlara doğru Anelka'yla bulduğumuz penaltıyı Drogba gole çevirdi ve soyunma odasına iyi bir şekilde gitme imkanı yakaladık. Bütün taraftarlara ilk yarı, artık bugün galibiyet geliyor dedirtmiştir diye düşünüyorum.

İkinci yarı ise açıkçası ilk yarıdaki performansımızın yarısını bile gösteremedik. Topa hakimiyetimiz çok azdı. Pozisyon açısından rakibin üstün olduğu bir devre izledik. Gerçekten kötüydük diyebiliriz ikinci yarı için. Çok kritik pozisyonlar yakaladı Everton ve maçın sonlarına doğru 58. dakikada Saha'nın yerine oyuna giren Beckford'la golü buldu. İkinci yarıdaki oyunlarıyla bunu hakettiler diye düşünüyorum. Geç buldular (85'te) ama bulmaları gereken bir goldü zaten. Biz ise golden sonraki sürede de etkisizdik. Oyuna giren Sturridge ve Ramires de pek bir etkinlik gösteremedi. Cech'in gözüne kramponunu sokan Cahill'in yaptığı bu hareketten dolayı oyun 7 dakika uzadı. Bu sürede de bir baskı, rakip kalede önemli bir pozisyon bulduğumuz söylenemez. Kısacası ikinci yarıdaki oyunla beraber yine yandık, 1 puana razı olmak zorunda kaldık.

İlk yarıdaki oyunumuzu düşünecek olursak bütün oyuncularımız gerçekten iyiydi. Özellikle şunlar iyiydi diyemem. Ama Terry uzun süredir oynamamasına rağmen iyi bir performans serigledi. Bir de ilk yarıda Terry'nin direğe çarpan aşırtma tarzı şutuyla heyecanlanmıştık ama olmadı. Belki ilk yarıda 2-0'ı bulsaydık her şey çok farklı olabilirdi. Ama tabi keşkelerle konuşmak boş.

Artık ne yapılacak bilmiyorum ama bir an önce bir şey gerek. Bunun ne olduğunu gerçekten hiç bilmiyorum. Belki bir sihirli değnek... Ya da takım içinde önemli bir değişiklik gerekebilir. Şimdi olmasa bile en azından Ocak'ta böyle bir şey olabilir ki eğer düzelmemiz için bir değişiklik gerekiyorsa -takımın hangi alanında olduğu önemli değil- mutlaka yapılmalı.

Hafta arası Şampiyonlar Ligi gruplarında artık tamamen bir formalite maçı olacak Marsilya'ya konuk oluyoruz. Grupta liderliği garantiledik zaten, onu geçelim. Şimdi önümüzde çok çok önemli lig maçları var: Tottenham, Manu ve Arsenal maçları... Çok zorlu geçecek 3 maç. Yapılması gereken tek şey, bu üç maçtan da GALİBİYET almaktır. Çünkü başka yolu yok. Çünkü eğer böyle gitmeye devam ederse liderlikten uzaklaşıp Avrupa kupalarına kalma hesapları yapar halde bulacağız kendimizi. Umarım böyle bir şey olmaz. İnşallah... Daha sonra görüşmek üzere.

1 yorum: