27 Aralık 2010 Pazartesi

PL 19. Hafta: Arsenal 3 - 1 Chelsea

Bugün Emirates'ten çıkarabildiğimiz skor bu: 3-1. Bu mağlubiyetle birlikte zaten zor olan işleri iyice zora soktuk. İlk 6 hafta sonunda yaptığımız 2010-11 sezonu şampiyonluk planları şimdi yerini tamamen imkansızlığa bırakıyor. Aslında bu tamamen bizim elimizdeydi, bu haftaya kadar o performansı sürdürüp adımızı bir kez daha şampiyonluk için yazdırma yolunda sendelemeden ilerleyebilirdik. Ama yapılması gereken şeylerin çoğunu yapamayınca ve üstüne takımın çok önemli oyuncularının sakatlıklarıyla boğuşmak zorunda kalınca ortaya çıkan sonuç da bu oluyor.

Maçla ilgili bir şeyler söyleyecek olursak ilk yarı iki tarafında pozisyonlar bulduğu ama çoğunlukla Arsenal'in iyi oyunuyla geçen bir 45 dakika oldu. Devrenin sonlarına doğru kargaşadan bir gol buldular. Ama bu, bizim bu kritik maçı almamız için bir engel değildi tabii ki. İkinci yarı çıkıp iki golle işi bitirebilirdik. Ama hiç de öyle olmadı. Arsenal ikinci 45 dakika çıktı sahaya ve 2 dakikada 2 golle işi bitirdiler. 3-0'dan sonra ne yapılabilir ki zaten. Yaklaşık bir 5 dakika sonra Ivanovic'in kafasından güzel bir gol bulduk ama o çöken moralle hem de Emirates'te nasıl kolay kolay çevrilebilir bir maç. Gerçekten çok zor. Ki zaten çeviremedik ve 90 dakikayı 3-1'lik skorla bitirdik. Aslında 3 golü yedikten sonra pek de fena oynamadık ama oyun puan getirmiyor sonuçta. İcraat yani gol ve skor üstünlüğü gerek. Sonuç olarak 0 puanla bu haftayı da geçirdik. Artık galibiyetsiz kaçıncı haftamız tam olarak bilemiyorum. Yani saymıyorum artık. Galibiyete öyle hasretiz ki...

Galibiyete hasretiz tüm Chelsea taraftarları olarak ama artık galibiyetler arka arkaya gelmedikçe bu sene şampiyonluk gerçekten çok zor. Öndeki 3 takım da arayı çok fena açmakta. Özellikle lider Manu önemli puan bir farkıyla 1.'liğini sürdüyor. Denecek bir şey yok. Her hafta artık bu hafta başlayacağız diyoruz ama bir türlü olmuyor, galibiyet gelmiyor.

Çarşamba günü Stamford'da Bolton'u ağırlıyoruz. Umarım galibiyet gelir demek istiyorum ama çok boş bir laf artık. Kaç haftadır diyoruz fakat bir türlü gelmiyor o galibiyet. Ama biz yine de diyelim: Umuyoruz ve tüm kalbimizle, Chelsea taraftarları olarak galibiyetin gelmesini diliyoruz. Ve istiyoruz ki artık bir son verelim şu çöküş dönemine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder