22 Temmuz 2012 Pazar

Amerika Turu: S. Sounders 2 - 4 Chelsea

Sezon öncesi hazırlık maçlarına iyi başladık... Hazır Seattle Sounders'ı 4-2'yle geçerek Amerika Turu 2012'ye sağlam bir giriş yaptık. Neredeyse takımın tüm gençlerine şans verdi bu maçta Di Matteo. Tabii özellikle yeni transferler Marin, Hazard ve bir diğer Belçikalı Lukaku hem attıkları gollerle hem de genel performanslarıyla sahanın en iyileriydiler. Marin, sol kanatta beklediğimden daha iyi bir oyun ortaya koydu. Hazard da yetenekli oyununu sahaya yansıtmaya daha ilk maçtan başladı. Lukaku ileride güçlü fiziğiyle birkaç yıla Drogba'yı aratmayacağının sinyallerini verdi. De Bruyne'yi de unutmamak gerek... İkinci yarıda oyuna giren De Bruyne birçok pozisyon bulmasına rağmen golle buluşamadı fakat o da hiç fena değildi.

Daha ilk maçtan fazla yorum yapmak mümkün değil fakat daha önce de söylediğim üzere sağ bekte şöyle güvenebileceğimiz bir isim yok. Orta sahada gençler bolluğu yaşanırken hala Oscar gibi isimlerin üzerinde duracağımıza bence sağlam bir sağ bek aramalıyız ilk etapta. Tabii ki ondan sonra geleceğe yatırıma Oscar'larla devam edebiliriz. Sezona Ferreira, Hutchinson, Kane ya da Chalobah gibi sağ bek alternatifleriyle başlarsak pek iyi olmaz bizim için. Bir de sezon içinde bunu fark edip Ivanovic'i sağ beke çekersek defasın ortasında çok iyi iş yapan bir adamı da kaybetmiş oluruz. Kısacası sağ beke bir isim mutlaka şart. Yaz başında Maicon konuşuluyordu fakat onun ayarında daha genç bir isim daha çok işimize gelir.

Bu akşam PSG ile ikinci maçımıza çıkacağız Amerika Turu'ndaki. Son dönemde yaptığı transferlerle sınıf atladığını söyleyebiliriz PSG'nin. Seattle Sounders maçına göre çok çok daha zorlu bir maç olacak bizim için. Gençlerin gerçek gücünü görebilmek adına da iyi bir fırsat. Yine de bu genç takımın gelecek sezon Lampard, Terry gibi isimlerin önderliğinde önemli işler yapacağı kesin. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Goller: Montero 13, 31 - Lukaku 2, 43; Hazard 10; Marin 39

Seattle Sounders (4-4-2): Meredith (Ford DA); Scott (Johansson 70), Parke (Ianni 60), Hurtado, Gonzalez (Burch 70); Rosales (k) (Rose 60), Evans (Ochoa 70), Alonso (Zakuani 81), Fernandez (Carrasco 74); Montero (Seamon 81), Johnson (Levesque 65)

Chelsea (ilk yarı) (4-2-3-1): Hilario; Chalobah, Ivanovic (k), David Luiz, Ferreira; Mikel, McEachran; Benayoun, Hazard, Marin; Lukaku
Chelsea (ikinci yarı) (4-2-3-1): Blackman; Hutchinson, Ivanovic (Kane 63), Cahill, Ferreira (Saville 63); Essien, Lampard (k); Ramires, Hazard (Kakuta 63), De Bruyne; Lukaku (Piazon 63)

Hakem: Ricardo Salazar // Seyirci: 53,309

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder