28 Ağustos 2010 Cumartesi

PL 3. Hafta: Chelsea 2 - 0 Stoke City

3'te 3. Güzel oyun ve güzel sonuçlara devam... Bugün de maça hakim başladık. Bir penaltıdan yararlanamadık. Fakat bu bizi hiç etkilemedi ve aynen devam ettik. Sonunda golü bulduk ve ilk 45 dakika bitti. İlk yarıda kontrol tamamen bizdeydi. Sanki ikinci yarıda yine 4-5 gol bulup diğer maçlara benzer bir skor çıkacak gibiydi ama olmadı. İkinci yarıda golü erken bulamadık ve biraz sıkıntı yaşadık ama oyunumuz yine de iyiydi. 2. golümüze kadar rakip önemli birkaç pozisyon yakaladı ama yine de golle buluşamadılar. Eğer bu pozisyonları gole çevirebilselerdi belki maç çok daha başka olabilirdi. Ve sonunda Anelka kazandığımız bir penaltıyı gole çevirdi, 2 oldu, rahatladık. Yine diğer maçlar gibi güzel bir oyun vardı fakat skor öyle değildi. Olsun, önemli olan 3 puandır. Onu aldık 3'te 3 yaptık, çok güzel oldu.

Biraz da ileri üçlümüzden bahsetmek istiyorum. Gerçekten böyle uyumlu böyle harika bir üçlü yok dünyada. Malouda - Drogba - Anelka gibi bir grup bir daha dünyaya gelmez. Sturridge ve Kalou da son dakikalarda bu muhteşemlerin yerine girip düşen tempoyu arttıran süper yedekler. Özellikle Sturridge geleceğin Anelka'sı veya Drogba'sı olabilecek yetenekte. Çok beğendiğim bir oyuncu. Yine bugün de girip önemli pozisyonlar yakaladı. Umarım uzun yıllar devam eder Chelsea'de

Bu arada Ramires de son dakikalarda oyuna girerek Chelsea'de ilk maçına çıkmış oldu. Hayırlı olsun onun için. Umarım en kısa sürede tam anlamıyla hazır ve etklili hale gelir.

Bu maçlar çok önemli aslında. Ligin başı diye ilk maçlarda puan kaybetmenin önemli olmadığını söyleyenler çok yanılıyorlar. Böyle maçlarda kredi kazanıp daha sonraki puan kayıpları için puan deposu oluyorlar. Son haftalarda dünyanın en kaliteli liginin inanılmaz çekişmeli yarışına daha önde girmemizi sağlayacak olan asıl maçlar bunlar. Bunun farkında olmayanlara duyurulur.

Ligde geçen sezondan beri kaç maçtır gol yemiyoruz. Aman nazar değmesin. Böyle devam. Haftaya da böyle bir oyun ve skor görmek umuduyla...

1 yorum:

  1. 2-0 mı? Chelsea'nin farklı galibiyetlerine o kadar alıştım ki, bu skor, berabere kalmış etkisi yaptı bende. :)

    YanıtlaSil