8 Ağustos 2010 Pazar

Community Shield: Chelsea 1 - 3 ManU

Maç dengeli ataklarla başladı. Anelka'nın şutu güzeldi. Kornerlerde Ivanovic'in kafaları etkiliydi. Fakat defansta çok boşluklar verdik. Kimi zaman da önde yakalandık. İşte böyle bir pozisyonda Valencia attı golünü. Daha sonra da tam anlamıyla istediğimiz atakları yapamadık.

İkinci yarıda Manu ileri üçlüyü değiştirerek oyuna başladı. Bizdeyse 60'ta Mikel çıktı Drogba girdi. Belki ileride daha etkili oluruz diye umutlandık. Ama olmadı. 73'te Benayoun ilk defa Chelsea formasıyla sahaya çıktı. O da fazla etkili olamadı. Hernandez'in kendine çarptırarak attığı gol şaka gibiydi. Yine defansta verdiğimiz boşluklardan yararlanarak attıkları bir goldü.

Maçın son on dakikası süperdi. Anelka'nın yerine giren genç Sturridge'in yarattığı pozisyonlar mükemmeldi. Kalou'yla 83'te bulduğumuz gol, umutlarımızı arttırdı. Bundan sonrası heyecan içinde geçti. Maça zevk geldi. Ama yine olmadı. Uzatmalarda gol bulalım penaltılara gitsin dediğimiz anda yine defansın arkasına sarkmasına izin verdiğimiz Berbatov golünü attı ve umutları bitirdi.

Kısacası bizim için hiç iyi bir başlangıç olmadı. Bu maç daha etkili oynayıp kupayı alabilseydik lige daha moralli başlayacaktık. Ama artık önümüze bakıp 6 gün sonraki WBA maçına hazırlanmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder