31 Ekim 2011 Pazartesi

Şampiyonlar Ligi 1-2 Kasım Maçları

Salı, 1 Kasım 2011
19.00 Zenit St Petersburg - Shakhtar Donetsk
19.00 BATE Borisov - Milan
21.45 KRC Genk - Chelsea
21.45 Borussia Dortmund - Olympiakos
21.45 Valencia - Bayer 04 Leverkusen
21.45
Arsenal - Marseille
21.45 Viktoria Plzen - Barcelona
21.45 Apoel Nicosia - FC Porto

Çarşamba, 2 Kasım 2011
21.45 Ajax - Dinamo Zagreb
21.45 Villarreal - Manchester City
21.45 Internazionale - Lille
21.45 FC Bayern München - Napoli
21.45 Benfica - Basel
21.45 Trabzonspor - CSKA Moscow
21.45 Lyon - Real Madrid
21.45 Manchester United - Otelul Galati

29 Ekim 2011 Cumartesi

CC Çeyrek Finalinde Rakip Liverpool

Fulham ve Everton'ı geçtik... Sıradaki rakibimiz için kuralar çekildi: Carling Cup çeyrek finalinde karşılaşacağımız ekip Liverpool olacak. Maç, Stamford Bridge'de 29 ya da 30 Kasım'da oynanacak.

Tüm eşleşmeler şu şekilde...

Arsenal v Man City
Chelsea v Liverpool
Man United v Crystal Palace
Cardiff v Blackburn

PL 10. Hafta: Chelsea 3 - 5 Arsenal

Her şeyden önce Arsenal taraftarı ve tarafsız izleyici için keyifli bir karşılaşma oldu... Bizim içinse tam bir hezimet... Özellikle ikinci yarıdaki defansımız itibariyle hak ettiğimiz sonucu almış olduk ne yazık ki. Kendi evimizdeki maçta böylesine bir defansı ve dolayısıyla böyle bir skoru sunmamalıydı takımımız bizlere. Bu sezon deplasmanlarda aldığı kötü sonuçlarla bildiğimiz Arsenal, bugün deyim yerindeyse o mağlubiyetlerin acısını bizden çıkardı. Ligde üst üste oynadığımız iki Londra derbisinde aldığımız yenilgilerle iki haftadır 19 puandayız ve lider Man City bu hafta da galip gelirse zirveyle aramızdaki puan farkı 9'a çıkacak. Gidişat şimdilik iyi gözükmüyor ama bakalım... Neler olacak göreceğiz.

90 dakikaya kısaca bakalım... Maçın ilk yarısında Arsenal karşısında hem gol pozisyonu hem de topa sahiplik bakımından önemli bir üstünlüğümüz vardı. Defansımız birkaç pozisyon dışında ilk yarıda işini gayet iyi yaptı. Rakip defanssa iki golümüze ve daha birçok %100'lük şansımıza engel olamadı. Fakat ikinci yarı başladığındaysa işler tamamen tersine dönmüş gibiydi. Defansımız arka arkaya hatalar yapmaya ve rakip hücumcular karşısında çoğu pozisyonda eksik kalmaya başladı. Durum böyle olunca da Arsenal skoru bir anda 2-1'de 2-3'e getirdi. Dakika 80'de Mata'nın harika şutuyla durumu eşitlediğimizde galibiyet umudumuz tekrar yeşerdi. Fakat ne yazık ki fazla uzun sürmedi bu. Van Persie 85'te ve uzatmalarda bulduğu iki golle hem Arsenal'e galibiyeti getirdi hem de hat-trickini tamamlamış oldu. Üzücü bir mağlubiyet oldu Chelsea taraftarı için. Açıkçası sadece ilk yarıyı izleyen insan maç tartışmasız Chelsea'nin der fakat ikinci yarıdaki oyunumuzla yaktık kendimizi diyebiliriz. Golleri izlemek isteyenler için paylaşıyorum...



Bu maç artık geride kaldı. Ligde iyi bir gidişat içindeyken ve arka arkaya farklı galibiyetler alıyorken gelen iki mağlubiyetle biraz üzüldük. Fakat artık unutmamız, önümüze bakmamız gerek. Yolumuza Şampiyonlar Ligi maçıyla devam edeceğiz... Karşısında 5-0 kazandığımız Genk'le bu hafta içi Belçika'da bir kez daha karşılaşıyoruz. 3 puanı alıp hem moralleri arttırmalı hem de gruptaki liderliğimizi sağlamlaştırmalıyız. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Goller: Lampard 14; Terry 44; Mata 80 - Van Persie 35, 85, 90; Santos 48; Walcott 55

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (k), Cole; Ramires (Lukaku 72), Mikel (Meireles 75), Lampard; Sturridge (Malouda 61), Torres, Mata

Arsenal (4-4-3): Szczesny; Djourou (Jenkinson 75), Mertesacker, Koscielny, Santos; Ramsey, Song, Arteta; Walcott (Rosicky 78), Van Persie (k), Gervinho (Vermaelen 88)

Hakem: Andre Marriner // Seyirci: 41,801

28 Ekim 2011 Cuma

Premier League'de 10. Hafta Programı

Cumartesi, 29 Ekim 2011
14.00 Everton - Manchester United
14.45 Chelsea - Arsenal
17.00 Manchester City - Wolverhampton Wanderers
17.00 Norwich City - Blackburn Rovers
17.00 Wigan Athletic - Fulham
17.00 Sunderland - Aston Villa
17.00 Swansea City - Bolton Wanderers
19.30 West Bromwich Albion - Liverpool

Pazar, 30 Ekim 2011
18.00 Tottenham Hotspur - Queens Park Rangers

Pazartesi, 31 Ekim 2011
22.00 Stoke City - Newcastle United

27 Ekim 2011 Perşembe

CC 4. Tur: Everton 1 (Uz: 1 - 2) 1 Chelsea

Carling Cup 4. Tur maçında Goodison Park'ta zorlu geçen 120 dakikanın ardından kazanıp çeyrek final biletini aldık... Hafta sonu oynayacağımız Arsenal maçı düşünülerek yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktığımız maçta önce 38'de Kalou'yla öne geçtik. Normal sürede son 10 dakikaya kadar karşılaşmayı gayet iyi götürmüşken 83'te Saha'nın kafasından gelen gol, maçı uzatmalara taşıdı. Bize çeyrek finali getiren golü ise 116'da Sturridge attı. Zor oldu, çok yorulduk belki ama öyle ya da böyle Everton deplasmanında galibiyeti aldık ve Carling Cup'ta son 8 takım arasına kaldık.

Evet, zor bir maç oldu ama bir o kadar da ilginçti... İki takım da karşılıklı birer penaltı kaçırdı ve her iki takımdan birer oyuncu kırmızı kart gördü. Özellikle penaltı konusu gerçekten garip... Geçen sezon da FA Cup'ta karşılaştığımız Everton karşısında penaltıyı kaçıran Anelka ve bize karşı kaçıran Baines bu gece yine penaltı atışını değerlendiremeyen isimler oldular. Anelka'nın kaçırdığı penaltıdan sonra 38'de Kalou'nın akıllıca şutu ve kalecinin de hatasıyla öne geçmesini bildik. 58'e kadar da gayet iyi götürüyorduk ki Turnbull yaptığı faulle hem Everton'a penaltı kazandırdı hem de oyundan atıldı. Cech'in Arsenal maçına kadar dinlenmesi mümkün olmadı böylece ve Lukaku yerini ona bıraktı. Maça girdiği an penaltı atışıyla karşı karşıyaydı -ki bir kaleci için en zor durumlardan biri olsa gerek- ama Cech muhteşem eldivenleriyle kurtardı Baines'in vuruşunu ve maçtaki üstünlüğümüzü korumuş olduk. 80. dakikaya dek 10 kişi olmamıza rağmen skoru korumaya yetecek bir oyun oynuyorduk ki 83'te Saha'nın attığı gol tüm işi bozdu. Normal süre bitene kadar da zorlamaya devam etti rakip. Ciddi pozisyonlar kaçırdılar. Tüm maç koruduğumuz üstünlüğümüzü son 10 dakikada kaptırabilirdik ama neyse ki olmadı ve maç uzatmalara taşındı. Uzatma dakikalarında gerçekten çok iyi bir Chelsea vardı sahada. Özellikle Drenthe'nin oyundan atılmasıyla etkinliğini kaybeden Everton'ın kalesini arka arkaya yoklamaya başladık ve bu pozisyonlardan birinde Malouda'nın şutunu tamamlayan Sturridge ile galibiyeti getiren golü 116'da bulduk. Maç 2-1 tamamlandı, zorlu bir karşılaşma oldu dediğim gibi ama ikinci takımımız olarak adlandırabileceğimiz 11 oyuncumuz ve sonradan giren isimler iyi bir mücadele sergilediler. Özellikle gençlerden Romeu ve Bertrand, 120 dakika boyunca ortaya koydukları harika performanslarla takdiri hak eden isimler oldular. Maçın bitiş düdüğüyle AVB'nin gösterdiği sevinç tepkileri de görülmeye değerdi. Hak ettiğimiz bir sonuç olduğuna inanıyorum bunun. Çeyrek final biletini aldık, şimdi rakibimizin kim olacağını öğrenmeyi bekliyoruz.

Sırada, 29 Ekim Cumartesi günü Arsenal maçımız var. Stamford Bridge'de karşılaşacağımız Arsenal, ligde bu sezon deplasman maçlarında çok kötü sonuçlar alan bir ekip. Bu maçta bize düşen de rakibin bunu sürdürmesini sağlamak. Umarım başarırız. Daha sonra görüşmek üzere.

Son olarak AVB'nin maçtan sonraki sevinci...

***
Goller: Kalou 38; Saha 83; Sturridge 116

Everton (4-1-4-1): Mucha; Neville (k) (Hibbert DA), Heitinga, Distin, Baines; Fellaini; Drenthe (KK 106), Cahill, Rodwell (Stracqualursi 78), Bilyaletdinov (Coleman 80); Saha

Chelsea (4-3-3): Turnbull (KK 58); Ivanovic, Alex, David Luiz, Bertrand; McEachran (Mikel 63), Romeu, Malouda (k); Anelka, Lukaku (Cech 59), Kalou (Sturridge 85)

Hakem: Lee Mason // Seyirci: 23,170

23 Ekim 2011 Pazar

PL 9. Hafta: QPR 1 - 0 Chelsea

Şanssız bir akşam oldu. Çok rahat bir 3 puan çıkarabileceğimiz maçtan elimiz boş dönüyoruz ne yazık ki... Maçın henüz başında aleyhimize çalınan penaltı bugünün skorunu belirledi. Bosingwa ve Drogba'nın oyundan atılması tüm dengemizi altüst etti ve hiçbir şey yapamadan 90 dakikayı geçirdik. Man City'nin United'ı devirdiği haftada ikincilik koltuğuna oturabilirdik ama olmadı. Bunun üzerine denebilecek tek bir şey var: Hakem sağ olsun(!)

Dediğim gibi şanssız bir karşılaşmaydı ve bir o kadar da saçma... 9. dakikada Luiz'in ceza sahasında yaptığı -hakeme göre- faulle penaltıyı kazanıp öne geçti rakip. Pek önemli değildi bizim için. Daha önümüzde 80 dakika vardı çünkü. Ama ne yazık ki hesaba katmadığımız bir şey, daha doğrusu iki şey oldu. Önce Bosingwa, ardından da Drogba kırmızı kart görünce rakip QPR bile olsa her anlamda çok zorlandık. Özellikle Bosingwa'nın atılmasıyla AVB, Sturridge'i çıkarıp Ivanovic'i oyuna aldı ve Drogba'yı da birkaç dakika sonra kaybedince ilerideki gücümüz bir anlamda sıfırlanmış oldu. Oysa ki Mikel'in de defansa yardımlarıyla ve Sturridge'i oyunda bırakarak gayet iyi götürebilirdik maçı. Sonuçta karşımızda bir Man Utd yoktu. Ayrıca Sturridge'in bu sezonki performansı da ortada... Niye böyle bir karar aldı AVB bilmiyorum ama yanlış olduğu kesin. Drogba'nın atılmasıyla zaten işler iyice kötüleşmiş oldu. Mata çıktı Anelka girdi ardından ama 80. dakikadaki kafası dışında hiçbir net pozisyona giremedi Fransız oyuncu. Hakeme gelecek olursak bu maçta gerçekten harika bir performans çıkardı. Özellikle sarı kartını hiç cebine sokmadığı bir akşam oldu. Her faulde bir oyuncumuza gösterdi o güzel kartlarını Chris Foy ve 7 sarı, 2 kırmızı kartla tamamladık 90 dakikayı. Ayrıca 9. dakikada rakibe bir güzel verdiği penaltıyı ceza sahasında bizim oyuncularımıza yapılan faullerde vermeyi reddetti. Neyse... Hakem yüzünden kaybetmek kadar hakem konuşmak da saçma ve anlamsız. Nihayetinde bizim için talihsiz bir akşam olmuş oldu. Bolton'ı, Everton'ı, Genk'i farklı skorlarla mağlup eden takımımız, bu seriyi sürdürme şansını QPR karşısında bulamadı.

Sırada Carling Cup 4. tur maçımız var. Geçen hafta lig maçında evimizde karşılaştığımız Everton ile bu sefer deplasmanda Carling Cup'ta karşı karşıya geleceğiz. Bugünü unutması ve taraftarlarına da unutturması şart Chelsea'nin. Goodison Park'tan galibiyetle dönmek tek dileğimiz. Daha sonra görüşmek üzere.

Maçtaki tek golü izlemek isteyenler için...



***
Queens Park Rangers (4-4-2): Kenny; Young, Hall, Ferdinand, Hill; Barton (k), Derry, Faurlin, Wright-Phillips; Helguson, Taarabt (Smith 61)

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa (KK 32), David Luiz, Terry (k), Cole; Meireles (Malouda 71), Mikel, Lampard; Sturridge (Ivanovic 35), Drogba (KK 41), Mata (Anelka 45+1)

Hakem: Chris Foy // Seyirci: 18,050

21 Ekim 2011 Cuma

Premier League'de 9. Hafta Programı

Cumartesi, 22 Ekim 2011
14.45 Wolverhampton Wanderers - Swansea City
17.00 Bolton Wanderers - Sunderland
17.00 Aston Villa - West Bromwich Albion
17.00 Newcastle United - Wigan Athletic
19.30 Liverpool - Norwich City

Pazar, 23 Ekim 2011
15.30 Arsenal - Stoke City
15.30 Manchester United - Manchester City
15.30 Fulham - Everton
17.00 Blackburn Rovers - Tottenham Hotspur
18.00 Queens Park Rangers - Chelsea

20 Ekim 2011 Perşembe

Ivanovic: "Büyük Maçlara Hazırız"

"Man Utd karşısında aldığımız bu sezonki tek yenilgiden sonra her maçta takım olarak gelişmeye başladık ve kendimize olan güvenimiz artık daha fazla.

Önümüzde büyük maçlar var, fakat hepsi için hazırız. Önce QPR ile derbi maçında karşı karşıya geleceğiz. Ardından gelen Arsenal ve Liverpool maçları da bu sezon ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösterecek.

İşler şu an için çok iyi gidiyor fakat bunu sürdürmek için sıkı çalışmalıyız. Her an her şey değişebilir. Aldığımız skorlara bakmak için henüz erken bir zaman. Yeni yıla girerken nerede olacağımızı göreceğiz."

19 Ekim 2011 Çarşamba

ŞL: Chelsea 5 - 0 Genk

Yukarıdaki ikilinin günü oldu bugün... Torres attığı 2 gol ve bunun yanında yakaladığı birçok pozisyonla ligdeki cezasının acısını çıkardı. Hat-tricki de bulsa tam olacaktı... Meireles ise bu gece perdeyi açan ve Torres'in harika kafa golüne asist yapan isim oldu... Grubun en kolay sayılabilecek maçını beklenenden daha rahat bir şekilde kazandık bu ikilinin büyük katkılarıyla. Böylelikle gruptaki puanımızı 7'ye çıkardık ve lider olarak yolumuza devam ediyoruz.

Maç tam anlamıyla 27. dakikada Torres'in attığı ikinci golden, yani skor 3-0 olduktan sonra sona erdi diyebiliriz. Kalan 63 dakika tamamen formalite icabı oynanan dakikalardı. Tüm karşılaşma boyunca üstünlüğü bırakmadık. Rakip Genk bir kez bile organize olarak gelemedi kalemize. Topu kaptıklarında 5 pası zor yaptılar. Biz ise genel anlamda kesinlikle harika bir gidişat yakalamış durumdayız. Harika sonuçlar, olmazsa da harika performanslar çıkarıyoruz. Çok büyük bir aksilik olmadığı sürece de böyle devam edeceğe benziyor. Torres'e gelelim tekrar... Cezası öncesi çok iyi maçlar çıkarıyordu, bunu kaybetmediğini bugün gösterdi. Hatta oynayamadığı maçların acısını çıkarırcasına zorladı hat-trick için ama olmadı. Bir forvet için kariyerindeki hat-trickler şüphesiz çok önemlidir. Torres de yaklaşık 2 yıl aradan sonra bir hat-trick şansı yakalamıştı ama bunu ne yazık ki gerçekleştiremedi. Ama bunları bir kenara bırakırsak geçen sezonun aksine, tartışmasız takıma katkısı çok fazla olmaya başladı. Geçen seneki gidişatını tamamen sonlandırdı ve gerçek Torres'i izletiyor artık bizlere. İkinci bir Shevchenko vakası olur mu sorusuna da yanıtını gayet iyi veriyor... Meireles'e geçecek olursak bugün hem sahada yapması gereken işler adına hem de ilk golümüzü atan adam olarak güzel bir oyun sergiledi Portekizli oyuncu. Transfer sezonunun son günü takıma katılmasına rağmen herhangi bir sıkıntı yaşamadan takıma adapte oldu ve oynadığı maçlarda hiçbir dengesiz durum yok yani her maç aynı kaliteyi sürdürerek devam ediyor oyununa... Bu akşam için önce bu iki ismi, daha sonra da tüm takımı ve AVB'yi tebrik etmek gerek. Her ne kadar rakip Genk olsa da bu bir Şampiyonlar Ligi maçı ve bu maçlar rakibe bakmaksızın her takımı zorlar. Takımımız da bugünün üstesinden çok çok rahat bir şekilde geldiler. Tekrar tebrikler ve teşekkürler.

Sıradaki karşılaşmamız Premier League'in yeni ekibi QPR'a karşı... 23 Ekim'deki bu maçta da yakaladığımız bu gidişatı sürdürmek istiyoruz. Yine bol gollü ve keyifli bir maç izlemek dileğiyle daha görüşmek üzere.

Maçın gollerini izlemek isteyenler için...



***
Goller: Meireles 8; Torres 11, 27; Ivanovic 42; Kalou 73

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa (Alex 77), Ivanovic, David Luiz, Cole (Ferreira 45); Meireles, Romeu, Lampard (k)(Kalou 67); Anelka, Torres, Malouda

Genk (4-4-2): Koteles; Ngongca, Masuero (Camus 45), Toszer (k), Pudil; Buffel, Vanden Borre, Hyland, De Bruyne; Vossen (Nwanganga 80), Barda (Ndabashinze 70)

Hakem: Aleksei Nikolaev (Rusya)

18 Ekim 2011 Salı

Şampiyonlar Ligi 18-19 Ekim Maçları

Salı, 18 Ekim 2011
19.00 CSKA Moscow - Trabzonspor
21.45 Dinamo Zagreb - Ajax
21.45 Real Madrid - Lyon
21.45 Basel - Benfica
21.45 Otelul Galati - Manchester United
21.45 Lille - Internazionale
21.45 Manchester City - Villarreal
21.45 Napoli - FC Bayern München

Çarşamba, 19 Ekim 2011
21.45 Barcelona - Viktoria Plzen
21.45 Chelsea - KRC Genk
21.45 Olympiakos - Borussia Dortmund
21.45 Bayer 04 Leverkusen - Valencia
21.45 FC Porto - Apoel Nicosia
21.45 Marseille - Arsenal
21.45 Milan - BATE Borisov
21.45 Shakhtar Donetsk - Zenit St Petersburg

15 Ekim 2011 Cumartesi

PL 8. Hafta: Chelsea 3 - 1 Everton

Galibiyetlere devam... Bir haftalık milli maç arasından sonra da harika performansımızı sürdürmeye devam ediyoruz. 5 sezondur Stamford'da Everton'la oynadığımız ve beraberlikle sonuçlanan maçlar serisini bugün çok net bir galibiyetle sonlandırdık. Takımın tam anlamıyla birbirine alıştığını bu akşam açık bir biçimde gördük. Gol pozisyonlarında oyuncuların birbiriyle paslaşırkenki uyumu/anlaşması muhteşemdi. Artık her şey tam anlamıyla oturmuş durumda. Buradan sonra da bir talihsizlik yaşamadan, aynen böyle devam etmesi tek dileğimiz...

Maçta üstünlüğü sağlamamız biraz zaman aldı. İlk 15-20 dakika pozisyona girme konusunda zorlandık. Fakat devamında ipleri elimize adık ve tüm maç boyunca bırakmadık. Bolton maçında olduğu gibi Everton karşısında da açılışı yapan isim Sturridge oldu. Mata-A. Cole-Sturridge üçlüsünün akıl dolu paslaşması maçın 30. dakikasında öne geçmemizi sağladı. İlk yarının uzatma dakikalarında ise Lampard'ın kullandığı frikiği kaptan Terry gole çevirince soyunma odasına rahat bir skorla gitmiş olduk. Üçüncü golümüzü ise 61'de yine muhteşem paslaşmalar sonrasında, bu sefer de Drogba-Mata-Ramires üçlüsünün harika uyumuyla bulduk. Ramires'in ayağından gelen golümüzün ardından maçın skorunu belirleyen golü 80. dakikada Yunanlı oyuncu Vellios ile buldu rakip ve maç 3-1'lik skorla tamamlandı. Mata için bugün sahanın en iyisiydi diyebiliriz. Hep koştu, yüksek pas isabetiyle oynadı, ilk ve son golümüzdeki payı büyüktü... Kesinlikle maçın adamı olmayı hak etti. Onun dışında Sturridge'in şu 8 maçta nereden nereye geldiği, üzerinde durulması gereken bir konu. Sezonun ilk günlerinde bu sezon 20-25 maçta oynar gelecek sezon takımın tam anlamıyla as oyuncusu olur diyorduk, bizi tamamen yanılttı. Şimdi Chelsealilerin kafasında yer aldığı şekli bir as oyuncunun da ötesinde. Zaten bu sezon gerçekten birilerinden bir şeyler beklenecekse bu isimler Mata, Sturridge ve Ramires olmalı. Bu üç oyuncunun yılı olacak 2011/12 sezonu...

Nihayetinde aldığımız 3 puan sonrası 3. sıradaki yerimizi koruyoruz. Man Utd'ın bugün Liverpool'a puan kaybetmesiyle Man City ligdeki liderliği devraldı. Aynı zamanda da zirveyle puan farkımız 3'e düşmüş oldu. Hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde Genk ile karşılaşacağız. Yine Stamford'dayız. Rahat geçmesini beklediğim bir karşılaşma, öyle de olacaktır. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (k), Cole; Ramires (Malouda 64), Mikel (Romeu 76), Lampard; Sturridge, Torres, Mata (Anelka 76)

Everton (4-4-1-1): Howard; Hibbert, Jagielka (k), Distin, Baines; Coleman (Drenthe 60), Rodwell, Fellaini, Osman; Cahill (Neville 71); Saha (Vellios 80)

Hakem: Mike Jones // Seyirci: 41,789

14 Ekim 2011 Cuma

Premier League'de 8. Hafta Programı

Cumartesi, 15 Ekim 2011
14.45 Liverpool - Manchester United
17.00 Norwich City - Swansea City
17.00 Wigan Athletic - Bolton Wanderers
17.00 Queens Park Rangers - Blackburn Rovers
17.00 Manchester City - Aston Villa
17.00 Stoke City - Fulham
19.30 Chelsea - Everton

Pazar, 16 Ekim 2011
14.00 West Bromwich Albion - Wolverhampton Wanderers
15.30 Arsenal - Sunderland
18.00 Newcastle United - Tottenham Hotspur

12 Ekim 2011 Çarşamba

Lampard: "Sturridge O Yeteneğe Sahip"

"Daniel (Sturridge)'in milli takımda görev alacağına hiç şüphe yok. Sadece ne zaman olacağı bilinmiyor fakat olacak.

Chelsea ve İngiltere için harika bir futbolcu olabilir. Taraftarların hep istediği heyecanı getiriyor sahaya. Yetenekli, inanılmaz bir hıza sahip ve bitiriciliği çok iyi. Daha fazla ne isteyebilirsiniz ki?

Bolton'da kiralık olarak geçirdiği dönemde Premier League özgüvenini kazandı. Burada şans bulamazken orada düzenli olarak oynayıp goller buldu ve sıçrama yapmış şekilde Chelsea'ye döndü. Menajerimiz bu sezon ona çok güveniyor."

Sturridge'e yapılan "aşırı özgüvenli" eleştirileri hakkında...

"Bazen insanlar aşırı özgüvenli olmakla işini iyi yapma arzusunu karıştırıyorlar. Sturridge'in kendinden emin olmaya sonuna kadar hakkı var çünkü büyük bir oyuncu olmak için gereken yeteneğe sahip."

8 Ekim 2011 Cumartesi

Milli Chelsealiler'den Goller...

Dün oynanan milli maçlarda üç Chelseali, attıkları gollerle geceye damgalarını vurdular.

Juan Mata, İspanya'nın Çek Cumhuriyeti ile oynadığı karşılaşmada takımının ilk golünü atan isim oldu...

***
Malouda da Fransa'nın Cezayir karşısındaki ilk golünü kaydetti...

***
Ivanovic ise İtalya'yla oynadıkları maçta Sırbistan'a 1 puanı kazandıran golü attı...

6 Ekim 2011 Perşembe

Buck: "Andre'nin Yaşı Avantajımız"

Stamford Bridge'den taşınma konusu ile ilgili...

"Şu an için yeni bir stada taşınmamız söz konusu değil. Daha önemlisi, kendi stadımızın Chelsea gibi bir kulüp için doğru kapasitede olup olmadığına bakıyoruz.

Şimdilik söyleyebilirim ki Stamford Bridge'de mutluyuz. Başka bir yere taşınmak için somut bir adım atmış değiliz fakat geleceğin neler getireceğini göreceğiz."

Andre Villas-Boas ile ilgili...

"Arsene Wenger'in Arsenal'de, Alex Ferguson'un Man Utd'da geçirdiği sürelere gıptayla bakıyoruz. Ama sadece bunun arayışında da olunmamalı. 10-15 yıl görev yapabilecek, bu görev için doğru bir isim olmalı. Andre'nin yaşını göz önünde bulundurursak da bizim için öyle bir isim olmaya uygun birisi.

Herkes Andre'nin yaşını negatif bir durum olarak düşünüyor fakat bu bir artı. Oyuncularla çok iyi anlaşabiliyor. O, futboldan gerçek anlamda anlayan organize bir insan."

4 Ekim 2011 Salı

Cech: "İyi Dengelenmiş Bir Kadromuz Var"

"Büyük ve kaliteli bir kadromuz olduğu için mutluyum. Çünkü tüm turnuvalarda en üst seviyelerde yer almak istiyorsak ihtiyacımız olan şey tam da bu.

15 oyuncuyla götürülemeyecek kadar fazla sayıda maçımız var. Bu nedenle maç yükünü tüm oyuncuların üzerine yayabileceğimiz, iyi dengelenmiş bir kadroya ihtiyaç duyuyoruz. Bizim de sahip olduğumuz şu an bu ve bu önemli bir avantaj."

2 Ekim 2011 Pazar

PL 7. Hafta: Bolton 1 - 5 Chelsea

Gerçekten harika bir maç oldu... Lig sonuncusu Bolton karşısında Lampard, Chelsea'deki 5. hat-trickini yaptı, Sturridge 2 gol 1 asistle harika bir oyun sergiledi. 4 golü ilk 30 dakikada bularak maçı aslında orada bitirdik ve ligde bu sezon beşinci galibiyetimizi alarak puanımızı 16'ya yükseltmiş olduk.

Önemli bir istatistiksel üstünlükle gittik Reebok Stadium'a: 2002'den beri orada gol yemiyorduk. Bugün de öyle olabilirdi fakat ikinci yarının başında 4-0'ın rehavetiyle bir gol gördük kalemizde. Çok da önemli değil. Attığımız gollere bakalım... İlk gol henüz maçın başında, 2. dakikada Sturridge'in kafasından geldi. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını kiralık geçirdiği takıma karşı attı golünü. İkinci gol ise fazla zaman geçmeden Lampard'dan geldi. Sturridge'in asistinde güzel bir vuruşla golü buldu tecrübeli orta saha. Valencia maçı öncesindeki birkaç maçta oynatılmayan Lampard, iki maçtır harika performanslar sergiliyor ve ilerleyen yaşına rağmen ne kadar çok çalışarak bu formayı hak ettiğini gösteriyor. Bu iki golün ardından ilk yarıda bulduğumuz diğer goller ise 25 ve 27'de yine aynı kişilerden geldi. Önce Sturridge bir kez daha fileleri havalandırdı. Ardından da Lampard takımın bugünkü 4. golüne imzasını attı. İlk yarı 4-0'lık skorla tamamlandı. İkinci yarı ise 4 farkla önde olmamızdan dolayı bizim açımızdan daha serbest geçen ve rakibin pozisyon bulabildiği bir yarı oldu. 46. dakikada golü bulan Bolton'a cevabı 59'da Lampard'la verdik. Böylelikle Lampard, Chelsea kariyerindeki 5. hat-trickini yapmış ve bu takım için hala ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu kanıtlamış oldu. Maçın skoru 59'da belirlendi fakat dediğim gibi rakip bu yarıda önemli gol pozisyonları da buldu. Bir şutları direkten döndü, çizgiyi geçen ve Ivanovic tarafından uzaklaştırılan bir şutları ise hakem tarafından gol değeri kazandırılmadı. Nihayetinde maçı 5-1 gibi rahat bir skorla kazandık ve özellikle ilk yarısı itibariyle izleyiciye zevk veren bir karşılaşma oldu. Lige verilecek milli maç arasına moralli giriyoruz.

Tekrarlamak istediğim birkaç şey var. Lampard, geçtiğimiz günlerde bu hikaye birkaç ay değil birkaç yıl daha sürecek demişti. Bugünkü performansı bunu belgeler nitelikte oldu. Sturridge ise bu sezon hangi maçta oynarsa oynasın hepsinde muhteşem işler çıkardı. As oyuncu olmayı sonuna kadar hak ediyor fakat o bölgedeki seçenek çokluğundan AVB her maç farklı ileri üçlüyle sahaya çıkarıyor takımı. Doğrusu da bu zaten ama eğer Sturridge seçenek dahilindeyse her zaman düşünülmesi gereken ilk isimlerden olmalı o bölge için. Ve şaşırtıcı olan şu ki bu şekilde düşünmemizi çok kısa zamanda sağladı genç oyuncu. Sürekli söylüyoruz yine söyleyelim: Umarım İngiliz oyuncu aynen böyle devam eder ve Lampard, Terry gibi Chelsea'de uzun ve başarılı bir kariyere sahip olur.

Sırada dediğim gibi milli maç arası var. Bu nedenle önümüzdeki lig maçı 2 hafta sonra, 15 Ekim'de Everton'la. Stamford Bridge'de oynayacağımız karşılaşmadan umarım bugünkü gibi bir oyunla iyi bir sonuç çıkarırız. Daha sonra görüşmek üzere.

***
Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa (Ivanovic 53), D Luiz, Terry (k), Cole; Ramires (Mikel 55), Meireles, Lampard; Sturridge, Drogba, Mata (Anelka 72)

Bolton (4-3-3): Bogdan; Steinsson (Knight DA), Boyata, Cahill, Robinson; Reo-Coker, Pratley, Gardner (Eagles 74); K Davies, Ngog (Tuncay 74), Petrov

Hakem: Peter Walton // Seyirci: 24,657